Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 04. 2014. 08:55 >> 08:55

U BIJELOM POLJU

Obilježiće Dan Roma

Misija OEBS danas će u Bijelom Polju organizovati konferenciju za novinare povodom obilježavanja Međunarodnog dana Roma.

Na konferenciji će biti predstavljene aktivnosti realizovane u saradnji sa NVO “E-roma” i bjelopoljskom Opštinom.

Nakon konferencije, bjelopoljskim osnovcima romske nacionalnosti biće uručen školski pribor.

“Misija OEBS-a otvorila je Kancelariju za romska pitanja u Bijelom Polju u cilju bolje integracije romske zajednice u društvo, prvenstveno kroz obrazovanje i uključivanje djece u osnovne škole, te kroz promociju prava na pravnu zaštitu i bolji pristup zdravstvenim i socijalnim uslugama”, saopšteno je iz OEBS-a.

Sprovedene i planirane aktivnosti projekta Jačanje romske zajednice predstaviće šefica misije OEBS-a u Crnoj Gori, Janina Herbičkova, ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović i predsjednik opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније