Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

28. 09. 2023. 18:01 >> 18:01

JU CENTAR "LjUBOVIĆ"

Humanitarni koncert Dragana Koprivice

Humanitarni koncert Dragana Koprivice, sinoć je održan u prostorijama JU Centar "Ljubović". Pored korisnika ove ustanove, koncertu su prisustvovali i članova Uprave i direktorica Nina Delević, kao i predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović Zvicer.

Na početku programa predstavila se glumica Studentskog teatra, slikarka i pjesnikinja Sanja Veličković Radonjić, uz prezentovanje jednog broja svojih slika i ličnu ocjenu o slikarskoj umjetnosti, a potom je čitala svoje izabrane stihove. Prisutne je pozdravio i pjesnik i glumac Darko Bulić, i čitao svoje izabrane pjesme.

Kako navode u saopštenju, nakon gostiju programa, Koprivica je prvo govorio svoje humorističke aforizme, a potom svirao na harmonici i pjevao izabrane evergrin melodije uz pratnju korisnika, te je veče poprimilo izvanredan štimung.

"Posebno kad je mikrofon predao u ruke jednoj od prisutnih službenica Centra Stanislavi Šćepanović, koja je uz podršku svih pokazala izuzetan muzički talenat, a na samom kraju, uz aplauze, pjevao je i korisnik Centra, mladi Š.S. Nakon uspješnog koncerta, predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović Zvicer pohvalila je cjelokupan program uz ocjenu da takvih sadržaja treba da bude više u brojnim institucijama u Crnoj Gori, koje se bave resocijalizacijom ličnosti i unapređenjem njihovog ukupnog društvenog statusa", navode u saopštenju.

Direktorica Centra Nina Delević takođe je naglasila obavezu cjelokupnog društva za većom pažnjom prema ovom Centru, kao ustanovi socijalne i dječje zaštite koja se bavi institucionalnom zaštitom nezavodskog tipa djece sa problemima u ponašanju, i pohvalila sve korisnike kako su spontano propratili cjelokupno kulturno veče. Ocijenila je da ovakvi i slični programi doprinose unapređenju kvaliteta života i rada svih korisnika.

Nakon koncerta u JU Centar "Ljubović", Koprivica će u subotu, na poziv Uprave ZU Specijalna bolnica za psihijatriju "Dobrota" Kotor, izvesti svoj koncert za korisnike te ustanove, zatim u Dječjem domu “Mladost“ Bijela, i humanitarni koncert u Akademiji znanja u Budvi, u organizaciji NVO “Serdar”, nakon kojeg će prikupljena sredstva biti uplaćena na žiro-račun JU Dnevni centar “Biseri”, Budva, ustanovi za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније