Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 04. 2014. 18:29   >>  18:29

ČESTITKA PREMIJERA

Važna uloga Ulcinja u jačanju multietničnosti

Ulcinj, sa svojim prirodnim i kadrovskim potencijalima, kao i važnom ulogom u jačanju multietničnosti i regionalnom pozicioniranju Crne Gore na njenom evropskom i evroatlantskom putu, ima u tim procesima posebno mjesto i izgledne razvojne šanse, napisao je u čestitki povodom 5. aprila, Dana naše najjužnije opštine, premijer Milo Đukanović.

„Građani Ulcinja, kao i cijele Crne Gore, imaju realna očekivanja da ćemo nakon godina krize, zahvaljujući posvećenom radu na finansijsko-ekonomskoj konsolidaciji, stvaranju boljih pretpostavki za biznis i privlačenje stranih investicija, kao i završenim pripremama za početak krupnih projekata, obezbijediti ubrzan razvoj, veću stabilnost društva i bolji život za sve naše građane“, navodi se u čestitki.

Đukanović je rekao da Ulcinj, sa svojim prirodnim i kadrovskim potencijalima, kao i važnom ulogom u jačanju multietničnosti i regionalnom pozicioniranju Crne Gore na njenom evropskom i evroatlantskom putu, ima u tim procesima posebno mjesto i izgledne razvojne šanse.

„Za čije korišćenje lokalna administracija ima posebnu odgovornost“, naveo je premijer u čestitki upućenoj predsjedniku Opštine Fatmiru Gjeki, predsjedniku Skupštine opštine Fuadu Hadžibetiju, odbornicima i građanima.

On je dodao da će Ulcinj u tim nastojanjima uvijek imati podršku Vlade Crne Gore.

Dan Opštine Ulcinj čestitali su i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.



Siguran sam da je posebno lijep osjećaj biti građanin Ulcinja, grada čvrstog kao njegova tvrđava koja prkosi buri poput hridi iz mora okrenuta Otrantu, čuvajući svojim zidinama posebnu vrijednost, napisao je u čestitki Krivokapić.

„Različite kulture, vjere i nacije stopljene u jednu cjelinu su ta posebna vrijednost, koja je blago građanske Crne Gore, garant njene vječnosti. Ulcinj nije samo grad, već je bastion multikulturalne Crne Gore, njenih različitosti punog sjaja“, naveo je Krivokapić u čestitki upućenoj građanima i građankama Ulcinja, predsjedniku opštine Fatmiru Đeki i predsjeniku Skupštine Ulcinja Fuadu Hadžibetiju.

Krivokapić dalje navodi kako Ulcinj zaslužuje pravedniju i mudriju valorizaciju svojih resursa.

„Država je obavezna osnažiti njegov dalji razvoj, zarad boljeg života građana“, zaključuje se u Krivokapićevoj čestitki.

"Ulcinj - najjužniji crnogorski grad, čije su temelje izgradili Iliri, primjer je međukonfesionalnog sklada i multikulturalnosti koje vjekovima krase Crnu Goru. Bogata istorija protkana je kroz bedeme starog grada, koji prkose vremenu, osvajačima i burama. Ulcinju nijesu nepoznati privredni usponi i padovi. Nadam se da će, koristeći iskustva iz 60-ih godina prošlog vijeka kada je grad doživio privredni procvat, prirodni resursi biti valorizovani na pravi način", stoji u Konjevićevoj čestitki.

On je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova, u domenu svoje nadležnosti, dati puni doprinos razvoju Ulcinja i svih drugih lokalnih samouprava u Crnoj Gori.

Čestitka SNP-a

Socijalistička narodna partija uputila je svim građanima Ulcinja, čestitku povodom Dana Opštine.

„Iako je nedavno, nakon lokalnih izbora, konstituisana nova-stara garnitura vlasti koja upravlja gradom, teška socijalna situacija, nezaposlenost, prazna opštinska kasa, ekonomska nerazvijenost, nizak životni standard i brojne druge teškoće, i dalje su svakodnevnica Ulcinja. Prilika je da konačno, ono što su obećavali u kampanji počnu i da ostvaruju u interesu svih građana Ulcinja, bez obzira na nacionalnu, političku ili vjersku opredijeljenost“, navodi se u čestitki SNP-a.

Ta partija, kako navode, očekuje i insistiraće na tome, u funkciji konstruktivne opozicione partije, sa ciljem da budu iskorištene ogromne mogućnosti i prirodni resursi kojima obiluje ova opština.

„SNP vjeruje da se samo odgovornim odnosom i adekvatnim inicijativama, može kreirati ambijent za ostvarivanje ključnih prioriteta, za privlačenje novih investicija, razvoj poljoprivrede, turizma i ukupni preporod jednog od najljepših gradova na Mediteranu“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније