Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.В.

12. 09. 2023. 16:22 >> 18:01
6

PRENIJELI I REGIONALNI MEDIJI

U stilu "El Čapa" : Tunel ispod Višeg suda šokirao javnost

Informaciju da je obijen depo Višeg suda u Podgorici, te da je otkriven tunel koji je prokopan ispod zgrade suda, prenijeli su brojni regionalni mediji.

Posebnu pažnju privuklo je saznanje da tunel vodi do stana naspram zgrade suda. Beogradska "Poliika" piše da tunel prokopan ispod Višeg suda u Podgorici izlazi u stan naspram zgrade tog suda, koji je iznajmljen prije dva mjeseca.

Portal "Nova.rs" objavio je kako je na dobro sakrivenom mjestu pronađen otvor tunela, koji je morao biti pravljen duži vremenski period.

Potom, "Glas Amerike" prenosi izjave predsjednika podgoričkog Višeg suda Borisa Savića koji je konstatovao da je došlo do pomijeranja nekih predmeta sa jednog mjesta na drugo.

Bosanski portal "Vijesti.ba" piše da je Savić negirao navode pojedinih medija da je ukraden laptop korejskog "kralja kriptovaluta" Do Kvona, jer se on ni ne nalazi u depou. 

Vijest o tunelu prenio je i "BalkanInsight", ističući da je ministar pravde Marko Kovač pozvao vlasti da hitno ispitaju slučaj. Podsjećaju da je u decembru 2016. godine depo Osnovnog suda zahvatio požar i da je tada izgorelo 200 sudskih dokumenata. Odgovorni, kako kažu, nikada nijesu pronađeni. 

Ovaj slučaj pomalo podsjeća na Meksiko. Hoakin "El Čapo" Guzman, svojevremeno jedan od najmoćnijih narkobosova Meksika, pobjegao je iz zatvora Altiplano i to kroz tunel dug 1,5 kilometara koji je vodio iz njegove ćelije sve do jedne zgrade van zidina zatvora. To je izazvalo veliku pažnju svjetskih medija. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније