Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Portal RTCG ]

05. 09. 2023. 06:54 >> 13:26
4

VUJISIĆ TRAŽI REAKCIJU

"Šume se pljačkaju širom Crne Gore"

Urednik platforme Zumiraj i ekološki aktivista Vuk Vujisić najavio je da će od nadležnih institucija zahtijevati da se u Crnoj Gori uvede zabrana ekonomske sječe zdravih stabala na najmanje četiri godine.

On je na društvenim mrežama podijelio snimak na kom se vidi kamion koji prevozi stabla drva usred noći. Vujisić tvrdi da se tako pljačkaju šumska prostranstva širom Crne Gore. 

"Pokušaćemo da sprovedemo akciju sa institucijama, ali ukoliko ne urodi plodom zbog neefikasnosti sistema i korupcije zahtijevaćemo zabranu ekonomske sječe zdravih stabala na najmanje četiri godine. To znači da će se samo bolesna stabla i izvaline moći sjeći i peletirati, ali i to je više nego dovoljno za potrebe Crne Gore", pojasnio je Vujisić. 

On tvrdi da su crnogorski građani opljačkani neopravdanim rastom cijena ogrijeva, koji doseže i do 90 eura po metru.

"Mnogi do šume dođu džabe, plate ruke i gorivo i malo podmažu ako je potrebno tj. dio daju na korupciju", istakao je Vujisić. 

On je apelovao na sve građane Crne Gore da prijave nelegalni sječu putem mejla zumiraj.redakcija@gmail.com sa naznakom "Sječa šume".

"Mi ćemo provjeriti i uputiti na postupanje nadležnim institucijama. Crna Gora mora odbraniti svoje šume", zaključio je Vujisić. 

Podsjetimo, cijena ogrijevnog drveta u Beranama dostigla je 80 eura po kubiku.

 

U Plavu i Gusinju cijena ogrijevnog drveta je takođe oko 75 eura, a nešto niža cijena je u Andrijevici i Beranama.

 

Cijena u Podgorici kreće se oko 80 eura za kubik.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније