Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 03. 2014. 15:52 >> 15:52
2

MARKOVIĆ O HAPŠENJU

Bezbjednost novinara iznad svega

Ministar pravde Duško Marković pozdravio je hapšenje osumnjičenih za napad na novinarku Dana Lidiju Nikčević i kazao da je policijska akcija potvrda posvećenosti Vlade da obezbijedi slobodu medija i sigurnost novinara.

 

„Želim da iskoristitim priliku da čestitam policiji i tužilaštvu na postignutom rezultatu, i to govori da je posvećenost državnih organa tim pitanjima veoma visoka i da rezultati dolaze", rekao je Marković novinarima u Budvi.

Akcija je, kako je kazao, dobar rezultat i govori o posvećenosti Vlade i državnih institucija da sloboda medija, odnosno sigurnost novinara budu u punom smislu obezbijeđena, i da to podstiče demokratiju u Crnoj Gori.

Hapšenja i rasvjetljavanje napada na Nikčević dobar su prvi korak, ali treba sačekati i vidjeti kakva će biti optužnica i konačna presuda, rekao je zamjenik glavnog urednika tog lista Nikola Marković.

Nikšićka policija uhapsila je šest osoba zbog sumnje da su napale novinarku Dana Lidiju Nikčević. 

Marković, koji je i predsjednik Komisije za praćenje istrage napada na novinare, smatra da se potvrdilo ono što su u Komisji tvrdili od početka-da se ne radi o pokušaju pljačke.

''Već o dobro organizovanom napadu na našu koleginicu, zbog tekstova koje je pisala o organizovanom kriminalu i korupciji. Očekujem da se saradnja državnih organa i Komisije nastavi'', rekao je Marković.

Prema riječima Markovića, kada je policija uvažila činjenice koje im je saopštila Nikčević, ali i kada su im iz Komisije predočili tekstove i prijetnje koje su stizale na račun nje i redakcije, došlo se do prvih rezultata.

''Nadam se da će oni, koji su tvrdili da je u pitanu pljačka, snositi i moralne i pravne konsekvence, jer su svojim ponašanjem istragu vodili u pogrešnom smjeru. Da nije bilo zajedničke upornosti sumnjam da bi se došlo do ovih rezultata'', kazao je Marković.

On je poručio da očekuje da ''sud oštro kazni vinovnike tog nedjela''.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније