Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

02. 09. 2023. 11:42 >> 11:43
5

MAGOVČEVIĆ NA PROTESTU

"Ministarstvo prosvjete ništa nije uradilo za radnike koji putuju"

Predstavnici Udruženja "Prosvjetni putnici" na današnjem protestu ispred Ministarstva prosvjete izrazili su nezadovoljstvo odnosomtog resora prema njima. Kako je medijima kazao profesor Mitar Magovčević, prosvjetari koji putuju zahtijevaju da im se plaća prevoz.

"Ministarstvo prosvjete ništa nije uradilo za radnike koji putuju", kazao je Magovčević medijima.

Jedan od zahtjeva okupljenih prosvjetara je i da se vrati član u GKU koji garantuje obavezu poslodavca, u ovom slučaju Ministasrtva prosvjete da će plaćati prevoz prosvjetnim radnicima do mjesta rada i u povratku do mjesta boravka za obavljanje društveno-korisnog rada kao u svim zemljama regiona.

Zahtijevaju i da se prosvjetnim radnicima omoguće povoljni stambeni krediti ili dodijele stambene jedinice po povoljnim uslovima u mjestu rada i na taj način riješe trajno pitanje plaćanja prevoza.

"Da se otvore nova autobuska stajališta i vrate stara koja se nalaze pored škola, kao i da se otvori željezničko stajalište između Zlatice i Zagoriča", jedan je od zahtjeva.

Traže i da se uvedu jasni kriterijumi zapošljavanja i sporazumnog premještaja u članu zakona 5b GKU, u kojemu bi se jasno naveli kriterijumi zapošljavanja prema godinama putovanja prosvjetnog putnika i njegovog radnog staža.

"Čime bi se onemogućile zloupotrebe prilikom zapošljavanja a čiji smo svjedoci poslednjih dana", navodi se u zahtjevima.

Zahtjeve su istakli na ulaznim vratima.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније