Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 03. 2014. 19:57 >> 19:58

SEKTOR ODBRANE

Saradnja Crne Gore i Francuske

Crna Gora i Francuska potpisale su Plan bilateralne saradnje u oblasti odbrane, koji se zasniva na razmjeni iskustava na poljima kodifikacije i standardizacije, učešću u mirovnim misijama, saradnji mornarica, oblasti vazduhoplovstva i kursevima francuskog jezika.

Predstavnik ministarstva odbrane Francuske, potpukovnik Olivije Ruane, boravio je u posjeti crnogorskom Ministarstvu odbrane i sastao se sa pomoćnikom ministra za politiku odbrane, Ivanom Mašulovićem.

Tom prilikom potpisan je Plan bilateralne saradnje u oblasti odbrane za ovu godinu.

''Sagovornici su ocijenili da je saradnja ministarstava odbrane Crne Gore i Francuske na izuzetno visokom nivou i naglasili da će današnje potpisivanje Plana bilateralne saradnje dati podsticaj za njeno dalje unapređenje'', navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva je saopšteno da je Ruane naveo da je zadovoljan postignutim rezultatima koje je Crna Gora ostvarila na putu evroatlantskih integracija i izrazio punu podršku i spremnost za dalju saradnju i pomoć Crnoj Gori na putu ka NATO-u.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније