Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 03. 2014. 19:20 >> 19:20
3

BOGDANOVIĆ NA ČEVU

Katunskoj nahiji neophodni putevi

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i predsjednik Skupštine Prijestonice Jovan Martinović sastali su se danas sa predstavnicima Mjesne zajednice “Čevo”.

U fokusu interesovanja lokalnog stanovništva bili su poljoprivreda, vodosnabdjevanje i saobraćaj.

Bogdanović je Čevljane informisao o realizovanim mjerama vezanim za podršku stanovnicima te mjesne zajednice, koja je, kako je kazao, jedan od najznačajnijih centara na ruralnom području Prijestonice.

Tokom razgovora o agrarnoj djelatnosti, najviše riječi bilo je o dosadašnjoj i budućoj podršci Prijestonice Cetinje poljoprivrednim proizvođačima sa Čeva pri apliciranju za sredstva iz MIDAS programa.

Mještani su ukazali i na teškoće zbog nedostatka vode, pri čemu je obostrano konstatovano da u narednom periodu posebnu pažnju treba usmjeriti gradnji bistjerni.

Poboljšanje putne infrastrukture, kako je naglašeno na današnjem skupu, neophodan je podsticaj poljoprivrednoj proizvodnji na području Katunske nahije. U tom pogledu, istaknuto je kako je do sada rađeno na sanaciji i rekonstrukciji putnih pravaca, no da te aktivnosti treba nastaviti. Kao prioritet u pogledu rekonstrukcije, okupljeni mještani označili su saobraćajnice Čevo – Jama i Lastva – Markovina.

Mještani su govorili i o infrastrukturnim problemima, pri čemu su kao prioritet naveli instalaciju javne rasvjete u mjesnom središtu, kao i rekonstrukciju krova na zgradi Osnovne škole „Blagota Mićunović“.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније