Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

20. 03. 2014. 13:16 >> 13:20
3

PROBLEM LISTA ODBORA

Đurović: Savjet RTCG biće nelegitiman

Savjet Radio televizije Crne Gore (RTCG) biće nelegitiman ukoliko Skupština bude razmatrala listu kandidata za članove tog tijela koju je objavio Administrativni odbor, rekao je kandidat za člana Savjeta, Goran Đurović.


On je pozvao Administrativni odbor da saopšti kriterijume na osnovu kojih je ocjenjivao koji su predlozi nevladinih organizacija (NVO) za članove Savjeta validni.

Administrativni odbor objavio je u utorak listu kandidata za članstvo u Savjetu RTCG, a NVO iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda za dva mjesta kandidovale su Đurovića, Slavicu Striković i Milana Radovića.

„Pozivamo Adminstrativni odbor da poništi objavljenu listi, ponovo pregleda dokumentaciju i držeći se striktno slova zakona, a ne ličnih preferencija, napravi listu kandidata i rangira ih na jedini zakonom dozvoljen način- broj dobijenih podrški, uz preduslov da ispunjavaju sve druge zakom propisane uslove“, rekao je Đurović.

On je ocijenio da se tu radi o „krađi“ volje NVO koje su iskazale svoje povjerenje i dali ga, kako je naveo, njegovoj koleginici za članicu Savjeta Slavici Striković i njemu.

„Ukoliko Skupština bude razmatrala listu koja je sada sačinjena od Administrativnog odbora, onda ćemo doći u poziciju da budući Savjet bude potpuno nelegitiman i nelegalan i da sve što on bude radio bude potpuno protivzakonito“, upozorio je Đurović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, njegove kolege iz NVO su prethodnih dana vršili uvid u dokumentaciju u Skupštini, u želji da, kako je naveo, provjere validnost liste potpunih i blagovremenih kandidata.

„Na takozvanoj listi potpunih predloga za kandidata Milana Radovića, možete naći istu organizaciju koja je dva puta pomenuta na tom spisku“, naveo je Đurović.

Na listi, kako je kazao, potpunih takozvanih predloga za kandidata nalazi se organizacija koja je na osnovu zakona učestvovala u predlaganju kandidata u tri kategorije, „što zakon zabranjuje“.

„Radi se o Inicijativi mladih za ljudska prava. Na listi podrške Radoviću nalaze se još četiri organizacije koje nemaju potpunu dokumentaciju“, precizirao je Đurović.

On je rekao da je Draganu Tripković podržalo deset NVO u oblasti kulture, od kojih je, kako je naveo, Odbor priznao samo dvije, iako je dokumentacija potpuna i uredna za pet podrški.

„Na listi potpunih predloga za kandidata Mima Draškovića nedostaje jedna podrška. Gojka Kastratovića podržalo je devet institucija iz oblasti kulture, od kojih nijedna nije imala ništa od predložene dokumentacije, osim odluke da ga imenuje“, naveo je Đurović.

On je pozvao sve predložene kandidate, uključujući Radovića, da javno kažu da li smatraju da je ta lista urađena na zakonit način i da se jasno izjasne da li žele da se postupak ponovo sprovede u dijelu koji se odnosi na obradu dokumentacije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније