Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

01. 08. 2023. 14:48 >> 14:52

MILOŠEVIĆ

Dječje odmaralište na Veruši zatvoreno

Dječji savez ovog ljeta nije otvorio odmaralište na Veruši već će vrijeme iskoristiti za renoviranje paviljona. Direktor Dječjeg saveza Aleksandar Milošević navodi da im je bezbjednost djece na prvom mjestu.

"Na našu veliku žalost ovog ljeta nijesmo otvarali odmaralište na Veruši,a razloga je više. Jedan od razloga je što prije svega, pored udobnosti boravka djece, itekako moramo voditi računa i o njihovoj bezbjednosti. Ovo ljeto posvetili smo prije svega na unapređenju kvaliteta boravka djece koji se prije svega tiču bezjednosti",naveo je Milošević.

On navodi da će majstori raditi na vodovodnoj mreži.

"U saradnji sa preduzećem Vodovod moraćemo vrlo brzo da instaliramo hlorne stanice jer nažalost, branjem šume naši izvori su postali sve manje izdašni i sve manje zaštićeni. Hlorne stanice ćedefinitivno unaprijediti kvalitet vode da bi djeca mogla da bezbjedno borave u odmaralištu", rekao je Milošević za portal "Dan".

Direktor Dječjeg saveza navodi da je izabran arhitekta koji će raditi projekat idejnog rješenja dva paviljona odmarališta i limenke u kojoj se održavaju igranke.

"Prvo će projektant uraditi projektni zadatak da što kvalitetnije osmisli kako da se prošire dva paviljona. Radi se o dva paviljona koji će imati trokrevetne sobe sa kupatilom. Sobe će biti standardne veličine za komotan boravak troje djece. Sve je to na fonu naših starih dobrih ideja da odmaralište ne služi samo za djecu u toku školskog raspusta već da možemo kvalitetno da ugostimo i sportske kolektive, eventualno neke kulturne kolonije, škole u prirodi. Time ćemo širiti svoje kapacitete i ponudu", naveo je Milošević.

On je dodao da je završen tender za nabavku mobilijara.

"Planirana je nabavka novih kreveta, ormara, zamjena nekih vrata. Pošto smo mi javna ustanova koja funkcioniše od budžeta Glavnog grada za sve ovo su potrebna sredstva. Prošle godine smo sve ovo predvidjeli. Međutim, da bi se sve ovo moglo dovesti do kvalitetnog završetka radova potrebna su velika sredstva koja ćemo mi kao Dječji savez kandidovati novoj gradskoj upravi za budžet za narednu godinu. Nadamo se da će gradska uprava imati sluha za naše zahtjeve koji su opravdani. U pitanju su djeca svih nas koja zaslužuju kvalitetan kapacitet. Mislim da neće biti problema da odmaralište otvori kapiju u januaru naredne godine", naveo je Milošević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније