Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

21. 07. 2023. 09:38 >> 09:39
1

ŠĆEKIĆ

"Berane iznjedrilo neke od najčasnijih i najistaknutijih ličnosti"

Berane je grad koji nas je uvijek učio kako u Crnoj Gori zajedno mogu da žive ljudi različitih vjera i nacija, i to kako da pored svih različitosti budu jedni drugima podrška i oslonac, kazao je ministar zdravlja i potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Dragoslav Šćekić i čestitao svim građanima 21. jul Dan opštine Berane.

"Bogata zaostavština ovog grada, uz kulturu, tradiciju, vjeru i ogromnu žrtvu koju su beranski junaci podnijeli u borbi za slobodu, čine da ovaj grad bude jedan od onih u kojima se najsnažnije čuva i brani antifašizam", kazao je Šćekić.

Poručio je da i ovaj datum, baš kao i 13. jul, za Berance predstavljaju datume, koji su duboko urezani u srcima svih građana.

"Berane je bilo i ostalo bastion slobode. Da je to tako pokazali smo više puta, jer je ovaj grad pokretač velikih promjena koje su obilježile godine za nama", kazao je Šćekić. 

Berane je, kako kaže, tokom istorije iznjedrilo neke od najčasnijih, najhrabrijih, najsposobnijih i najistaknutijih ličnosti, i to ne samo u našoj državi, već i u bivšoj Jugoslaviji i šire.

"Kao što su Vojvoda Gavro Vuković koji je političkom mudrošću, odmjerenošću, tipiziranom rečitošću postao utemeljivač moderne diplomatije, i onaj koji je uvijek prepoznavao i uklesavao mjesto naše diplomatije u Evropi. Divna Veković koja je svojom sofisticiranošću, obrazovanjem i odvažnošću pokazivala primjer prave Crnogorke i kao prva ljekarka u Crnoj Gori ostavila pečat u istoriji našeg zdravstva, grada i države, i mnogi drugi kojima ćemo se uvijek diviti", poručio je Šćekić. 

Kazao je da Berane predstavlja i predio koji je prepoznatljiv po prelijepim prirodnim resursima, "te kao takav zaslužuje obrise evropskih vrijednosti, za koje smo zajedno postavili temelje u prethodnom periodu". 

"Dio po dio, korak po korak, podigli smo ljestvicu vrijednosti i vrednovanja našeg grada i ostavili vidljive tragove za plan izgradnje i razvoja jednog savremenog, evropskog grada", istakao je Šćekić. 

Poručio je da su ulaganjem i unapređenjem infrastrukture, kao i otvaranjem Kliničko-bolničkog centra, Berane učinili savremenim, istaknutim i prepoznatljivim regionalnim centrom.

"Uz uvjerenje da pred Beranama stoji vizija modernizacije i dinamičnog progresa u pravcu podizanja efikasnosti i još snažnijeg razvoja u koji ćemo svim srcem učestvovati, svim građanima Berana upućujem najsrdačnije i najiskrenije čestitke Srećan nam 21. jul - Dan opštine Berane!", napisao je Šćekić u čestitki. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније