Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 03. 2014. 13:25 >> 13:26
1

APEL PODGORIČANIMA

PG Biro: Čuvajmo rijeke

Povodom Međunarodnog dana rijeka, koji se obilježava 14. marta, Glavni grad je apelovao na sve građane da pomognu u zaštiti i očuvanja rijeka Podgorice.

 

"Rijeke su jedan od najljepših i najznačajnijih prirodnih simbola Podgorice zbog čega je nedopustivo da se njihove obale pretvaraju u smetlišta i divlje deponije najrazličitijeg otpada, što nažalost nije rijedak slučaj i u samom centru grada. Tako je na lijevoj obali Morače, preko puta hotela 'Podgorica' stvoreno smetlište koje ekipe preduzeća „Čistoća” zbog nepristupačnog terena samostalno nisu mogle da uklone. Ove sedmice organizovana je akcija u saradnji sa članovima Gorske službe spasavanja tokom koje je sakupljen otpad, koji će narednih dana biti odvezen", saopšteno je iz PG Biroa.

Uputili su poziv stanovnicima naselja na obali Morače da poštuju uloženi trud da se lokacija očisti i sanira, i da za odlaganje otpada ubuduće koriste 22 kontejnera koji se nalaze na osam lokacija u najužem dijelu Stare varoši, odnosno u ulicama Petra Prlje, Radoja Jovanovića, Špira Mugoše, Gojka Radonjića i Nemanjina obala.

"U cilju podizanja ambijentalne higijene na što veći nivo, kao i zaštite životne sredine, preduzeće 'Čistoća' redovno učestvuje u akcijama čišćenja korita Ribnice i Cijevne, koje takođe nesavjesni građani zatrpavaju ogromnim količinama otpada.  Sličan slučaj je i sa gradskim plažama – Skaline, Galeb i plažom na Vranjskim njivama", navode iz PG Biroa.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније