Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 03. 2014. 19:03 >> 19:11

NOVE PROSTORIJE

Svima obezbijediti jednake šanse

Crna Gora ima obavezu da svima, bez obzira koliko se razlikuju, omogući jednake šanse, poručila je ministarka odbrane, Milica Pejanović- Đurišić na otvaranju novih prostorija Udruženja roditelja djece sa teškoćama u razvoju, Osmijeh.

Ministarstvo odbrane je ustupilo na privremeno korišćenje prostorije Udruženju Osmijeh, a objekat se nalazi u bivšem vojnom kompleksu na Starom aerodromu u Podgorici.

Pejanović-Đurišić je kazala da joj je žao što nemaju kvalitetniji objekat koji bi mogli da ustupe Udruženju.  Ona je navela da Vojska ima dosta objekata koji nisu u funkciji i da pokušavaju da za njih nađu društveno-opravdanu funckiju.

"Ovakvim činjenjem se pokazuje put koji je Crna Gora prešla. Sjećamo se vremena kada je, bez obzira na svu humanost koja je postojala, bilo neke vrste distance u odnosu na one sa posebnim potrebama", navela je Pejanović-Đurišić.

Ona vjeruje da je to vrijeme "iza svih" i da je država, u drugoj fazi, svjesna da je to njena obaveza. Kako je rekla, obaveza je da se svima, bez obzira na to koliko se razlikuju omogući društvo jednakih šansi.

"Ne kažem da na ovaj način to postižemo ali jesmo jedan korak bliže. Nadam se da će ovaj prostor biti prostor u kojem će roditelji, djeca i stručna lica pokušati da koliko je moguće vrate osmijeh", zaključila je Pejanović-Đurišić.

Predsjednik Udruženja, Milisav Korać rekao je da je ustupanjem objekta učinjena velika pomoć.

On je zahvalio Ministarstvu odbrane i precizirao da površina ustupljenog objekta iznosi 435 metara kvadratnih u kojem će, kako je naveo, moći značajno kvalitetnije da realizuju aktivnosti.



 

On je istakado da su pripadnici Vojske mnogo pomogli u adaptaciji objekta. "Dali su nam najbolji i najveći objekat. Posebno hvala logističkoj Bazi Vojske koji su nam dolazili i konkretno pomogli. To nam mnogo znači i obavezuje da to pamtimo", poručio je Korać.

Udruženje Osmijeh je humanitarno nevladino i neprofitno udruženje koje okuplja djecu i omladinu sa teškoćama u razvoju i njihove roditelje.

(Mina)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније