Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 03. 2014. 08:19 >> 08:20

KLINIČKI CENTAR

Opasna bakterija kod dva pacijenta

Na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) potvrđena su dva slučaja bolničke infekcije bakterijom klostridijum dificile.

 

Sa te klinike je prije par dana uzeta stolica na pregled kod četiri pacijenta sa diarealnim sindromom.

"U dva slučaja nalaz je bio negativan, dok je u druga dva potvrđeno u stolici prisustvo toksina klostridijum dificile“, saopšteno je Vijestima iz KCCG.

Naime, ta se bakterija uglavnom javlja zbog pretjerane upotrebe antibiotika, vezuje se za neodržavanje lične higijene i u posljednje vrijeme sve je češća u bolnicama. 

Iz Kliničkog centra su pojasnili da je u skladu sa Pravilnikom o prijavljivanju bolničkih infekcija, obaviještena Komisija za intrahospitalne infekcije KCCG i Institut za javno zdravlje.

„Tim za praćenje i suzbijanje bolničkih infekcija na Klinici za ortopediju i traumatologiju preduzeo je opšte i specifične mjere u skladu sa navedenim Pravilnikom. Napominjemo da sva odjeljenja posjeduju opšte i specifične mjere za suzbijanje bolničkih infekcija“, kazali su iz KC-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније