Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 03. 2014. 18:35   >>  18:36

RADNICI METALCA

Zbog Grbovića, čekaju sastanak

Radnici nikšićkog Metalca Montavar o daljim potezima i eventualnoj radikalizaciji štrajka odlučiće nakon sastanka u Ministarstvu ekonomije, koji je zakazan za ponedjeljak.

 

Predsjednik Sindikata Radisav Jauković, kazao je agenciji Mina-business da su tako odlučili nakon današnjeg sastanka sa predsjednikom Opštine Nikšića, Veselinom Grbovićem koji je razgovore o sudbini Metalca zakazao sa ministrima ekonomije, finansija, rada i socijalnog staranja, predstavnicima Investiciono-razvojnog fonda i potencijalnim strateškim partnerom iz Slovenije.

"Vjerujemo Grboviću u njegovoj istinskoj namjeri da nam pomogne. To je jedini čovjek u Crnoj Gori koji se trudi da pomogne Metalcu i zbog toga ćemo sačekati, uprkos ogromnom nezadovoljstvu radnika koji su i jutros tražili da izađemo iz fabrike“, rekao je Jauković.

On je kazao da sa dosadašnjim izvršnim direktorom Nikolom Furundžićem nema ni proizvodnje, ni upošljavnja, ni zarada i da jedinu šansu za izlazak iz situacije u koju su dovedeni vide u dolasku novog strateškog partnera koji bi obezbijedio posao, uglavnom na stranom tržištu, sa dosadašnjim ino partnerima.

"Nadu u oporavak daje nam i nedavna posjeta poznatog menadžera i nekadašnjeg direktora Metalca koji je, na poziv Grbovića, snimio stanje u fabrici, pogledao tehničku opremljenost i otišao zadovoljan sa porukom da se vraća u Nikšić, nakon dogovora radnika i Vlade", naveo je Jauković.

Prema njegovim riječima, novi direktor preuzeo bi upravljanje Metalcem kao predstavnik države koja je vlasnik dvije trećine kapitala fabrike zbog čega treba da vodi računa i o imovini, ali i zaposlenima.

"Ukoliko od očekivanog oporavka Metalaca ni ovog puta ne bude ništa, radnici će istrajati u zahtjevu da im se obezbijedi socijalni program, isplate dugovanja i poveže staž", poručio je Jauković.

Radnici Metalca štrajkuju od 18. decembra u fabrici, organizovali su i mirna okupljanja ispred Ministarstva ekonomije, a u ponedjeljak su pokušali da blokirahu saobraćajnice Nikšić–Podgorica kod tunela Budoš, u čemu ih je spriječila policija.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније