Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 03. 2014. 11:45 >> 11:45

GLEDALI "GORSKI VIJENAC"

Numanović s đacima u CNP-u

Ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović odgledao je sinoć sa 120 učenika prvog razreda Hemijske i Građevinske škole, i svih đaka romske populacije iz tih škola,pozorišnu predstavu "Gorski vijenac" u CNP-u.

 


Iz resora Numanovića je saopšteno da su se srednjoškolcima sinoć pridružili i studenti romske populacije i članovi i mentori nevladine organizacije Instutut za socijalnu inkluziju.

Numanović je, kako se navodi, najavio nastavak aktivnosti na integrisanju mlade romske populacije i dalji rad na promociji obrazovanja u cilju sve većeg interesovanja za nastavak njihovog školovanja.

„Obrazovani mladi Romi su ciljna grupa koju pokušavamo da oformimo sa namjerom da poboljšamo položaj romske populacije u društvu. Crna Gora je u junu prošle godine preuzela predsjedavanje Dekadom inkluzije Roma 2005-2015. godine“, navodi se u saopštenju.

Podsjeća se da je jedna od aktuelnih tema kojom je Crna Gora odlučila da se bavi tokom svog predsjedavanja promocija obrazovanja i rad na formiranju kritične grupe edukovanih mladih pripadnika romske populacije koji će se boriti za bolji položaj svoje zajednice.

„Obrazovanje i podrška ovakvim i sličnim akcijama osnovni je i pravi put njihove integracije u crnogorsko društvo . Kroz ovakve akcije učimo i drugu djecu da prihvataju razlike. Razlike ne treba da nas razdvajaju“, naveli su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније