Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 03. 2014. 11:00   >>  13:17

AZMONT AKADEMIJA

Obuka prvo za Bjelopoljce

U Azmontovoj akademiji u Bijelom Polju prvo će se obučavati polaznici iz tog grada, dok će se prijavljeni iz drugih opština kasnije uključivati. Obuke će trajati od jedne do tri sedmice, u zavisnosti od zanimanja, saopšteno je iz Zavoda za zapošljavanje. Kako navode za polaznike akademiji, pored predavanja i vježbi, obezbijeđena je uniforma za rad i jedan obrok.

Prema riječima Slađane Nedović, savjetnice za aktivne mjere u Područnoj jedinici Bijelo Polje, po usaglašenom planu sa predstavnicima te akademije prvih mjeseci će se obučavati polaznici za zanimanja tesar, armirač i betonirac i to sve dok bude imalo zainteresovanih polaznika iz svih opština Crne Gore.

"Obuke će trajati sedmicu za zanimanja armirač i betonirac i dvije sedmice za zanimanje tesar. Kada svi zainteresovani za obuku za ova tri zanimanja budu obučeni, počeće se sa obukom za zanimanja zidar i malterdžija i obuka za ova dva zanimanja će trajati tri sedmice", saopšteno je iz ZZZCG.

Objašnjavaju da će se prvo obučavati polaznici iz Bijelog Polja iz praktičnih razloga, jer je dolazak polaznika obuke u Azmont akademiju najlakše organizovati za polaznike iz te opštine, kasnije će se uključivati polaznici iz ostalih opština prema planu koji će biti uskoro definisan.

"Za polaznike je u Azmont akademiji pored svih uslova za teorijska predavanja i vježbu obezbijeđena je uniforma za rad i jedan obrok. Prema ranijim najavama obuke za pojedina zanimnja biće organizovane u skladu sa potrebama gradnje hotelskog kompleksa za potrebe čije gradnje se obučavaju budući radnici", podsjećaju iz Azmonta.

Podsjećaju da, zainterovani nezaposleni koji žele da se obučavaju za ova zanimanja, potrebno je da se prijave svojim savjetnicima u područnim jedinicima u kojima se inače prijavljuju i odaberu jedno od ponuđenih zanimanja.

"Pozivaju se nezaposlena lica zainteresovana za obuku za ova građevinska zanimanja da prijave kod svojih savjetnika u Područnim jedinica Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. Ovaj poziv i obuka posebno mogu biti interesantni licima bez zanimanja i stručne spreme, jer je ovo odlična prilika da dobiju znanja i vještine koje će im obezbijediti bolju konkurentnost na tržištu rada", poručuju iz ZZCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније