Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 03. 2014. 10:22 >> 10:23

NVO ANIMA

Ženama prava ugrožena

Ženska ljudska prava ne uvažavaju se, prije svega pravo na rad, a politički zahtjevi žena Vladinim politikama u cjelini su diskreditovani, ocijenjeno je iz Centra za žensko i mirovno obrazovanje - Anima.

Ta NVO najavila je da će, povodom 8.marta, naredna dva dana u Kotoru organizovati Konferenciju žena iz Crne Gore pod nazivom "95 godina – Nećemo odustati".

Iz Anime je ocijenjeno da se ženska ljudska prava ne uvažavaju, prije svega pravo na rad i prava iz radnog odnosa.

"Zakoni se ne primjenjuju. Politički zahtjevi žena su Vladinim politikama u cjelini diskreditovani, instrumentalizovani i postaju dekor sistemu, koji je sve više militarizovan sa elementima fašizma", poručuju iz Anime.

Podsjećaju na 300 kotorskih radnika koji su na javnom zboru 8. marta 1919. protestovali protiv skupoće i aprovizacionog odbora.

"Ukazujemo javnosti da i danas u Crnoj Gori živimo teško i nastavljamo borbu za poštovanje prava žena i podstičemo žene da podignu glas protiv nepravde i siromaštva", naveli su iz Anime.

Iz te organizacije najavljeno je da će učesnice konferencije 8. marta u podne, na Trgu od oružja u Kotoru, održati performans.

"U isto vrijeme u Podgorici, u Hercegovačkoj ulici od 12-13 sati aktivistkinje Crnogorskog ženskog lobija organizuju performans Za jednaka radna prava žena”, poručuju iz nevladine organizacije Anima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније