Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 02. 2014. 23:45 >> 23:46

BIJELO POLJE

Nagrađeni mladi pjesnici

U kući Rista Ratkovića u Bijelom Polju nagrađeni su najbolji mladi pjesnici iz regiona čije su pjesme objavljene u zborniku festivala Kraljevstvo Bijelih Rada.

Nagrada Princ Kraljevstva Bijelih Rada u kategoriji do V razreda pripala je Mihailu Jovičiću iz Pinosave, a Princeza Sari Perkov iz Kragujevca. U ovoj kategoriji drugo mjesto su osvojili Luka Maksimović iz Niša i Jovana Obradović iz Bijelog Polja, dok su treće mjesto podijelili Mihailo Anćelić iz Kragujevca, Aleksa Rajković iz Podgorice i Dunja Vujičić iz Vrbasa.

U kategoriji od VI do IX razreda Princeza je Majda Ambruš iz Pančeva, dok su nagradu Princa podjelili Matija Čukić iz Bijelog Polja i Nikola Peruničić iz Bijele. U ovoj kategoriji drugo mjesto je pripalo Dunji Cmljanić iz Bijelog Polja, Aleksandri Budrovac iz Belog Potoka i Tamari Sokolov iz Beograda. Treće mjesto su osvojili Mirela Čobić iz Bara, Dušan Mirčić iz Zaječara, Ksenija Marčetić iz Belog Potoka i Ana Piljević iz Niša.

Član žirija Slobodan Zoran Obradović je izrazio zadovoljstvo  što su nagrade uručene u kući velikog pjesnika.

“Želim da njihovi prvi pjesnički koraci budu uspješni i dugovječni stazom koju nam je Ratković svima utabao. Bilo je zadovoljstvo ali i velika obaveza odabrati od skoro 500 pristiglih radova 50 najboljih kako bi se napravila izusetna zbirka pjesama”, kazao je Obradović.

Posebno priznanje za mentorski rad  dobili su nastavnici maternjeg jezika Milena Kuč iz Bijelog Polja, Predrag Nikolić iz Kragujevca, Marina Bošković iz Podgorice iVinka Perišić iz Bijele.

Pored Obradovića žiri su sačinjavali i Peko Laličić, predsjednik,Sonja Milovanović i Veljko Dedejić

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније