Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 02. 2014. 20:59 >> 21:01

LGBT TRAŽI

Biciklisti besplatno da parkiraju

Sportski klub LGBT Foruma Progres uputio je inicijativu, Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada, da se na pojedinim lokacijama u Podgorici omogući i organizuje, kroz odgovarajućuje platforme, besplatan parking za bicikla.

Iz LGBT Foruma Progres podsjetili su da se, osim unaprjeđenjem prava LGBT osoba, bave i drugim društvenim pitanjima, kako bi njegovali solidarnost sa ostatkom stanovništva i doprinosili ukupnim političkim, socijalnim i ekonomskim promjenama. 

U skladu sa takvim opredjeljenjem Sportski klub LGBT Foruma Progres uputio je inicijativu Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada da se na pojedinim lokacijama u Podgorici omogući, i organizuje kroz odgovarajućuje platforme, besplatan parking za bicikla”, kaže se u saopštenju te organizacije.

Oni su predložili Glavnom gradu da se parkiranje bicikala organizovano omogući u centru grada u blizini sjedišta administracije Glavnog grada i parka, zatim kod Ekonomskog i Pravnog fakulteta, kod Gradskog stadiona, kod univerziteta Crne Gore, Donja Gorica, kod Delta City tržnog centra, studentskih domova (u centru i preko Morače) i kod Kliničkog centra.

Kako se navodi u saopštenju, iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj odgovoreno je da je, u saradnji sa nevladinom organizacijom “Biciklo.me,”predloženo nekoliko lokacija za postavljanje parkinga za bicikle.

''Sekretar Miomir M. Mugoša je informisao LGBT Forum da su aktivnosti na realizaciji predloženih rešenja u toku. Radi se na tome da se parkiranje bicikala uskoro omogući na Trgu Republike, u Njegoševoj ulici, na Rimskom trgu, na trgu sv. Petra Cetinjskog, u blizini Pravnog fakulteta, kod restorana ''Maša'', kod tržišnih centara ''Gintaš'' i ''Bazar'' u blizni autobuske i željezničke stanice'', dodaje se u saopštenju.

Nadležni gradski sekretarijat je informisao da će se nakon realizacije aktulenih aktivnosti realizovati i neobuhvaćene lokacije predložene od strane LGBT Foruma Progres.

''Sportski klub LGBT Foruma Progres interesovao se da li se u Sekretarijatu razmišljalo da se osnaži dijalog i komunikacija sa roditeljskim i učeničkim strukturama, školama i Ministrastvom prosvjete kako bi se povećalo i omogućilo korišćenje bicikla, kao prevoznog sredstva, pri odlaska i povratku iz škole'', navodi se u saopštenju.

Iz LGBT Foruma su naveli da je u vezi sa tim Mugoša saopštio da je “obrazovanje djece u vezi sa korišćenjem bicikla kao prevoznog sredstva prvenstveno u nadležnosti Ministarstva prosvjete”, ali da predstojeće postavljanje parkinga za bicikla može smatrati značajnim korakom legitimisanja te vrste prevoznog sredstva.

 

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније