Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 02. 2014. 12:21 >> 12:24

NEVRIJEME

Jak grad pogodio Boku

Tivat je jutros zahvatilo veliko nevrijeme koje je u pojedinim trenucima imalo karakter elementarne nepogode. Kiša praćena jakim gradom poplavila je većinu ulica u tom gradu, javio je Radio Tivat.

Na terenu su ekipe Komunalnog preduzeće i službe zaštite i spašavanja koje pokušavaju da uspostave normalno odvijanje saobraćaja.

Saobraćajnice su poplavljene u Gradiošnici, Donjem Seljanovu, Marićima, a saobraćaj se otežano odvija u Župi i kod plinare. 

Prema riječima šefa službe zaštite i spasavanja Draga Kordića, uzrok problema su poplavljeni bujični kanali koji na ulice izbacuju razni otpadni materijal.

Meteo služba tivatskog aerodroma za šest sati izmjerila je 49 litara padavina po metru kvadratnom.

O kolikoj je količini padavina za kratko vrijeme riječ najbolje svjedoči podatak da je za poslednja 24 sata na teritoriji opštine palo 53 litra kiše po metru kvadratnom.

U naletu grada jutros se zabijelio i trg ispred katedrale Svetog Tripuna, javio je radio Kotor. 

Inače, iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju su za dane vikenda najavili kišu. U južnim i centralnim predjelima skoro svakodnevno će padati povremeno kiša, ili pljusak sa grmljavinom, naročito u subotu veče, nedjelju ujutru i prijepodne i utorak, dok se u ponedjeljak i srijedu očekuju duži periodi suvog vremena i samo ponegdje kratkotrajno kiša.

Na sjeveru se očekuje manje kiše, posebno na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku, a nesto više padavina u ovom dijelu zemlje biće tokom nedjelje i utorka, kada se u jutarnjim i noćnim satima u višim planinskim predjelima očekuje snijeg.

Povremeno će duvati umjeren do jak južni i jugoistočni vjetar, naročito u sjevernim predjelima i primorju, dok se u utorak očekuje slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova. Biće i manja kolebanja temeprature vazduha. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније