Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 02. 2014. 21:40 >> 21:40
1

PREDLOG ZAKONA

Kazna rada u javnom interesu

Vlada je utvrdila Predlog zakona o izvršenju uslovne osude i kazne rada u javnom interesu kojim će, kako se ocjenjuje, doprinijeti smanjenju zatvorske populacije.

Kako je saopšteno, rad u javnom interesu mora da ispunjava tri uslova.

Da se njime ne vrijeđa ljudsko dostojanstvo, da je koristan za društvo i da se ne vrši radi sticanja dobiti“, pojašnajva se u saopštenju.

Navodi se da je Ministarstvo pravde potpisalo sporazume sa pet lokalnih samouprava, čime se društvenoj zajednici daje aktivnija uloga u krivično-pravnom sistemu i ostvaruje neposredna korist od rada u javnom interesu, dok osuđenici dobijaju priliku da razviju odgovorniji odnos prema društvu i prema svojim postupcima.

Vlada je usvojila Izvještaj o sprovođenju Četvrtog godišnjeg nacionalnog programa u okviru Akcionog plana za članstvo.

''Izvještaj obuhvata pregled realizovanih aktivnosti po prioritetima u sedam oblasti: politička pitanja, vladavina prava, parlamentarne reforme, bezbjednosna, vojno-odbrambena, ekonomska i pravna pitanja'', piše u Vladinom saopštenju.

Na sjednici je ocijenjeno da sprovođenje Programa ide planiranom dinamikom i da Crna Gora posvećeno radi na punoj implementaciji planiranih aktivnosti, s posebnim akcentom na četiri ključne oblasti- vladavini prava, reformi vojno-odbrambenog sektora, reformi sektora bezbjednosti i jačanju podrške javnosti.

Vlada je usvojila i Izvještaj o realizaciji Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem za drugu generaciju.

''Na bazi iskustava iz dosadašnje primjene Programa, Vlada je donijela zaključak da se izradi novi model stručnog osposobljavanja, koji će pratiti izmjene i dopune Zakona o stručnom osposobljavanju lica sa stečenim visokim obrazovanjem, sa mjerama za podsticaj većeg zapošljavanja visokoškolaca nakon obavljenog stručnog osposobljavanja i smanjivanje regionalnih razlika u ponudi i tražnji za visokoškolcima'', zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније