Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 02. 2014. 09:10   >>  09:11

KOMISIJA

Traže zaštitu za Softiće

Komisija za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija uputila je zahtjev ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću da se novinaru Tufiku Softiću obezbijedi policijsko obezbjeđenje i maksimalna zaštita.

Komisija traži zaštitu i čitave porodice Softić, zbog sumnje da mu je bezbjednost dodatno ugrožena.

"Zahtijevamo da se uradi detaljna procjena njegove bezbjednosti i omoguće mu se sigurni uslovi za život i rad", navodi se u saopštenju Komisije koje potpisuje predsjednik Nikola Marković.

Ovakav stav na jučerašnjoj sjednici, koja je bila zatvorena za javnost, jednoglasno je zauzet nakon detaljne analize pisma koje je članovima Komisije uputio Softić, a u kojem se navodi da se stvara atmosfera linča i njegovog progona iz Crne Gore.

"Imajući u vidu hitnost ovog slučaja, Komisija je materijal dobijen od Softića proslijedila ministru unutrasnjih poslova, direktorima policije i ANB, kao i vrhovnom državnom tužilastvu očekujući da nadležni što prije reaguju i ulože dodatne napore kako bi se ovaj slučaj konačno riješio", piše u saopštenju.

Tim povodom je, kako se dodaje, jednoglasno odlučeno da Softić prisustvuje sljedećoj sjednici Komisije kako bi zajedno sa njenim članovima razmotrio tok dosadašnje istrage i direktno upoznao Komisiju sa detaljima napada na njega.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније