Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 02. 2014. 08:13   >>  15:48 2

PREDAVANJE NA ZLATICI

Odbačene optužbe protiv Veljovića

Tužilaštvo je utvrdilo da bivši direktor Uprave policije i aktuelni savjetnik predsjednika države Veselin Veljović organizovanjem sastanka u kampu na Zlatici nije počinio krivično djelo, potvrdila je za Pobjedu osnovna državna tužiteljka Ljiljana Klikovac.

Prema pisanju Pobjede Veljović neće odgovarati ni disciplinski.

Naime, istragom je utvrđeno da je Veljović, kako je od početka govorio, održao predavanje na temu o NATO integracijama i da nije bilo političke zloupotrebe, kako su tada tvrdili pojedini mediji i predstavnici opozicionih partija.

Utvrđeno je da Veljović neće snositi krivičnu odgovornost za organizovanje skupa u kampu na Zlatici.

Klikovac je istakla da je utvrđeno da Veljović, niti bilo ko od učesnika sastanka, nije počinio krivično djelo.

„Ocjenom podataka i dokaza koje je Tužilaštvo prikupilo u izviđaju, utvrđeno je da nema osnovane sumnje da je bilo koje lice izvršilo bilo koje krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, istakla je Klikovac.

Unutrašnja kontrola dostavila je izvještaj Tužilaštvu u kojem se navodi da je većina učesnika skupa potvrdila da je Veljović održao predavanje o NATO integracijama.

Tužilaštvo je detaljno analiziralo izvještaj Unutrašnje kontrole. Kako Pobjeda saznaje, nijedan od 44 policajca koji su prisustvovali predavanju nije potvrdio nalaz Unutrašnje kontrole.

U tom izvještaju stoji da postoje indicije koje navode na „sumnju u stvarnu sadržinu i cilj sastanka održanog u novembru“.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније