Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 02. 2014. 14:59 >> 15:23
1

NIKŠIĆKI STUDENTI

"Čekajući dekana": Performans kao protest

Grupa studenata crnogorskog jezika i južnoslovenske književnosti, među kojima je bilo i par njihovih kolega sa odsjeka za srpski jezik i književnost, nezadovoljni uslovima studiranja na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, organizovali su performans "Čekajući dekana".

Student Željko Radulović kaže da je odsjek za crnogorski jezik diskriminisan.

"Zaista, u svakom smislu. Počev od učionica, pa do toga da su svima usta puna crnogorskog jezika, a da, zapravo, niko nije došao da vidi u kakvim uslovima rade studenti i profesori", kazao je Radulović.

Njegova koleginica sa odsjeka, Ksenija Rakočević, rekla je da i drugi studenti imaju problema na fakultetu.

"Nijesmo mi jedini, ali smo, izgleda, najhrabriji. Koga se boje, nije mi jasno", riječi su Rakočevičke.

Studentkinja četvrte godine odsjeka za srpski jezik i književnost, Marija Nenezić, smatra da se novac od školarine ne troši za poboljšanje uslova rada na fakultetu.

"Pogledajte na šta liči fakultet. Grijanje se isključuje u podne, prokišnjavaju učionice, internet je samo u hodnicima", zapaža Nenezić.

Dekan Filozofskog fakulteta, prof. dr Blagoje Cerović, kako je rečeno, bio je na sastanku u Podgorici, pa se novinarima obratio prodekan za nastavu doc. dr Goran Barović.

On je kazao da je uprava fakulteta otvorena za saradnju i razgovor sa studentima.

"Sve što nije dobro treba da se kaže Upravi fakulteta, a ne da se prvo zovu novinari. Ako fakultet ne odgovori, studenti imaju pravo da se bune. Sve što je na raspolaganju fakultetu, omogućeno je studentima da koriste", rekao je Barović.

Univerzitet Crne Gore, narednog mjeseca, raspisaće konkurs za izbor novog dekana Filozofskog fakulteta u Nikšiću.

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније