Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 02. 2014. 10:26   >>  10:27

FORUM ŽENA

Posjetili vrtić na Vrelima

Forum žena SDP-a posjetio je juče predškolsku ustanovu "Đina Vrbica" na Vrelima ribničkim, koju pohađaju djeca romske populacije.

 

Tom prilikom su, kako je saopšteno, uručeni prigodni pokloni, koji će djeci učiniti boravak zanimljivijim i olakšati obrazovni proces.

"Najvažnije u integraciji romske populacije je obrazovanje, koje počinje upravo u predškolskoj ustanovi, koja pored porodice predstavlja grupu u kojoj se ostvaruje sama socijalizacija djeteta.  Na ovaj način djeca se uključuju u šire društvo od najranijeg doba što je istovremeno priprema za ulazak u osnovnoškolsko obrazovanje. Postojanje ovih ustanova predstavlja izuzetan pomak za društvo i odličan primjer za sve opštine u Crnoj Gori", kazala je predsjednica Foruma žena SDP-a Ivana Raščanin.

Ona je istakla da će se ubuduće zalagati za unapređivanje uslova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje romske djece, putem unapređivanja kvaliteta ponude predškolskih programa i proširenja prostornih kapaciteta predškolskih ustanova.

"Ova donacija predstavlja samo jednu u nizu akcija, koje Forum žena Socijaldemokratske partije ima u planu da realizuje u narednom periodu", istakla je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније