Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 03. 2013. 18:41 >> 18:42

JOŠ JEDNOM

Nema dogovora u SSCG

Na sjednici Glavnog odbora Saveza sindikata Crne Gore nije danas postignut dogovor između rukovodstva te radničke organizacije i zaposlenih u Stručnoj službi o isplati zarada.

Nakon sjednice Glavnog odbora održana je konferencija za novinare, koju je obilježila rasprava rukovodstva SSCG sa zaposlenima u Stručnoj službi, Senkom Rastoder i Vukadinom Ćupićem, koji su sedam puta štrajkovali glađu zbog neisplaćenih zarada. Oni su posljednji štrajk glađu prekinuli jutros zbog zdrastvenih problema.

Generalni sekretar SSCG, Zoran Masoničić kazao je da Savez ima dug prema budžetu koji se tiče zarada i doprinosa zaposlenih, zbog teške finansijske situacije. Radnicima se duguju četiri plate i 24 doprinosa.

„Nažalost, u potrebi da se pojedinci bolje razumiju ili možda dokažu da je njihovo mišljenje ispravnije, samo sebe dovodimo u situaciju da sve više i više tonemo kada je u pitanju finansijska situacija u SSCG“, rekao je Masoničić.

 

On je na navode Rastoder da će zaposlenima radni staž biti povezan na minimalne zarade, odgovorio da se tako u Sindikatu ne radi i da tako neće biti.

„Svi obračuni koje smo predali Poreskoj upravi obračunati su na zarade onakve kakve jesu“, tvrdi Masoničić.

On je naveo da je cilj rukovodstva da se očuva SSCG, ali da stav Rastoder i Ćupića ne vodi tome.

„Zamolio bih kolege Rastoder i Ćupića da razmisle da li ovakav njihov stav dovodi do toga da se uvede stečaj u SSCG. Da li je to moguće ili će to dovesti do ostajanja bez radnih mjesta onih u čije ime govore da nastupaju ovdje“, pitao je Masoničić.

Prema njegovim riječima, većinski stav 90 odsto prisutnih na sastanku je bio da se mjesečni iznose rastere do 60 hiljada eura mjesečno kako bi se udovoljilo zahtjevima radnika za raskid radnog odnosa.

"Iz svega ovoga jasno je da neko ima cilj da guši SSCG. Nadam se da ćemo danas imati snage da donesemo odluke i da ih realizujemo u pravcu interesa SSCG", zaključio je Masoničić.

Predsjednik Sindikalnog povjereništva Podgorice, Goran Dragović smatra da zaposleni ne mogu da određuju pravila i postavljaju uslove.

„Nema institucije u državi koja dozvoljava da zaposleni određuju pravila igre i ponašanja. To ne može, to može da priča onaj ko je ispravan u životu. A ne onaj koji je uzeo otpremnine iz firme u koju je radio pa došao u SSCG i postavlja uslove i dovodi kadar“, rekao je Dragović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније