Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 03. 2013. 18:27   >>  18:20

EDUKACIJA

Pripremljen kratak film o biračkim spiskovima

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Biroom za odnose s javnošću Vlade Crne Gore i jedinicama lokalne samouprave, pripremilo je kratak edukativni film o načinu vođenja i ažuriranja biračkih spiskova i centralnog biračkog spiska u Crnoj Gori.

U filmu je takođe predstavljen i način na koji građani mogu izvršiti uvid u svoj satus u biračkom spisku i prijaviti sve eventualne neažurnosti.

„Projekat ima za cilj da, u skladu sa preporukama OEBS-a, utiče na povećanje povjerenja javnosti u izborni proces i apeluje na građane da ostvare uvid u birački spisak i pomognu da se održi njegova tačnost i ažurnost, kao preduslov za kvalitetan izborni proces“, saopšteno je iz Vlade.

Izradu edukativnog filma je podržala i finansirala Evropska unija kroz Twinning projekat „Jačanje administrativnih kapaciteta u informacionom društvu Crne Gore“ IPA 2010.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније