Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 02. 2014. 08:43 >> 09:08

NOVA PETICIJA

Porodiljama dvije godine bolovanja

Na portalu Vlade Crne Gore Glas građana 6. februara je aktivirana nova, trenutno jedina peticija, kojom se traži produženje porodiljskog odsustva za majke sa troje i više djece sa sadašnjih godinu na dvije.

 

Peticiju za koju mogu glasati svi punoljetni državljani Crne Gore ili stranci sa stalnim nastanjenjem u Crnoj Goru na sajtu www.epeticije.gov.me je aktivirala Jelena Vidić, pišu današnje Vikend novine.

Ona traži da se prilikom najavljenih izmjena Zakona o radu razmotri produžetak porodiljskog odsustva za majke sa troje i više djece na 24 mjeseca.

Predlaženo je da izmjenama budu obuhvaćene "žene koje u prvom porođaju rode troje ili više djece, u drugom porođaju dvoje ili više i žene koje se porađaju treći put, bez obzira da li pritom rode jedno ili više djece".

Ako peticija u roku od 60 dana dobije podršku najmanje šest hiljada građana, Ministarstvo rada i socijalnog staranja pretočiće je u formalnu inicijativu i podnijeti Vladi na razmatranje, nakon čega će ona odlučiti da li je prihvata ili ne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније