Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 02. 2014. 08:15 >> 08:21
1

ZBOG VELJOVIĆA

I dalje istražuju skup na Zlatici

Tužilaštvo još nije završilo istragu u predmetu koji je pokrenut nakon što im je dostavljen nalaz Unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) povodom skupa koji je u policijskom kampu na Zlatici organizovao savjetnik predsjednika države, Veselin Veljović.

„Izviđaj još traje i saslušanje svjedoka je u toku”, kazala je Vijestima osnovna državna tužiteljka Ljiljana Klikovac.

Izvještaj sektora Unutrašnje kontrole pokazao je da je određeni broj osoba u izjavama naveo da se predavanje u policijskom kampu na Zlatici u novembru odnosilo na proces NATO integracija, ali da se u pojedinim izjavama govori da je Veljović nakon govora na tu temu pričao i o lokalnim izborima u Mojkovcu.

Nakon toga, predsjednik Filip Vujanović, smijenio je Veljovića sa mjesta predstavnika u Savjetu za članstvo u NATO-u, nakon što je u nalazu Unutrašnje kontrole konstatovano da su netačne njegove tvrdnje da ga je taj Savjet ovlastio da sa pripadnicima službe razgovara na temu atlantskih integracionih procesa.

Veljović je, uprkos nalazu kontrole, ostao pri ranijem iskazu da na skupu nije govorio o politici, naglašavajući da su od 44 ispitana policajca, samo dvojica imala takvu interpretaciju održanog predavanja.

Zbog Veljovićevog sastanka u kampu, kažnjen je samo Mladen Marković, koji je smijenjen sa pozicije komandanta Specijalne antiterorističke jedinice.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније