Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 03. 2013. 15:26 >> 15:20

MUP

Policijski službenik postupio profesionalno

Policijski službenik je prilikom saslušavanja Bobana Zajića, svjedoka tuče u blizini podgoričke Gimnazije, postupio profesionalno i u skladu sa zakonom, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Zajić je ranije kazao da su ga četiri policijska inspektora primorala da potpiše unaprijed pripremljenu izjavu u kojoj se navodi da je I.M, sin funkcionera Demokratskog fronta, Andrije Mandića, nožem izbo D.R.

Iz MUP-a su agenciji MINA saopštili da su službenici Uprave policije sve mjere i radnje, koje su preduzeli na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistvo u pokušaju, realizovali po nalogu zamjenika Višeg državnog tužioca u Podgorici.

Na pitanje od koliko su osoba uzete izjave, iz MUP-a su kazali da su policisjski službenici, po nalogu nadležnog tužioca i u skladu sa zakonom, uzeli izjave od 54 osobe, od čega 40 maloljetnika u prisustvu njihovih zakonskih zastupnika i od 14 punoljetnih osoba.

Objašnjeno je da je među osobama od kojih je uzeta izjava u svojstvu građanina bio i Zajić (18) iz Podgorice.

On je nakon toga, shodno zakonskoj proceduri, dao izjavu zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici.

»Policijski službenik je, u konkretnom slučaju, postupio profesionalno i u skladu sa zakonom. Predmet se nalazi u nadležnosti zamjenika Višeg državnog tužioca u Podgorici. Ukoliko postupajući tužilac naloži bilo kakvo preduzimanje mjera i radnji prema bilo kom policijskom službeniku vezano za navedeni slučaj, policija će postupiti po tom nalogu«, saopšteno je iz MUP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније