Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 02. 2014. 15:28 >> 15:36
6

NVO INICIJATIVA

Zabraniti lov na dvije godine

Grupa nevladinih organizacija zatražiće od resornih ministarstava da u Parlamentu pokrenu incijativu za zabranu lova u Crnoj Gori na dvije godine.

"U međuvremenu predlažemo sprovođenje zakonodavne i institucionalne reforme lova, te organizovanje nezavisnog prebrojavanja divljači u lovištima od stručnih institucija, koje bi pokazalo stvarno stanje divljači u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju više NVO.

NVO Green Home sa partnerskom organizacijom Centarom za zaštitu i proučavanje ptica danas je organizovala radni sastanak na temu "Inicijativa za uspostavljanje osnova za reforme lovstva u Crnoj Gori" koji je okupio predstavnike nevladinog sektora i građane.

"NVO podsjećaju Vladu na preporuke koje je donio Savjet za regulatornu reformu i uređenje poslovnog ambijenta gdje se navodi da je postojeći Zakon o divljači i lovstvu "neprimjenjiv i nedopustivo manjkav". Utemeljeno na datim preporukama, prisutne organizacije su se složile da će u narednom periodu uraditi akcioni plan koji će identifikovati goruće probleme u lovu te predložiti Vladi aktivnosti za unapređenje stanja u ovoj oblasti”, poručuju iz civilnog sektora.

Organizacije potpisnice inicijative: Green Home, Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Zeleni Crne Gore, OZON, MANS, Breznica, Društvo mladih ekologa, CEED, Crnogorsko društvo ekologa.

"Prva aktivnost okupljenih NVO će se odnositi na izradu inicijative o moratorijumu na lov na sve vrste divljači u periodu od dvije godine. Rasprava o ovoj inicijativi biće organizovana u martu 2014., gdje će biti pozvani predstavnici NVO, državnih institucija, kao i relevantnih međunarodnih organizacija", navodi se u saopštenju NVO sektora.  

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније