Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 02. 2014. 19:02 >> 19:04

BIJELO POLJE

Srednjoškolci učili o preduzetništvu

U okviri projekta "Mladi i biznis", koji Montenegro Biznis Alijansa uz pomoć američke Ambasade u Podgorici realizuje u deset crnogorskih opština, danas su predstavnici te organizacije posjetili tri srednje škole u Bijelom Polju.

Predstavnici Montenegro Biznis Alijanse su inicirali preduzetničko razmišljanje kod učenika trećih i četvrtih razreda. Objasnili su im način pisanja biznis planova i saopštili dosadašnja iskustva, koja govore da mnoge ideje koje sada izgledaju nemoguće u suštini su ostvarljive.

"U prirodi mladih ljudi je da žele da se ostvare i u biznisu, neki od njih iako još uvijek stiču stručna znanja će u tome i uspjeti sa resursima kojim raspolažu", smatra menadžerka Bojana Kalezić.

Ona je sa članom Alijanse, Zoranom Vulevićem, i koleginicom Anđelom Milošević uradila brošuru u kojoj je sažeto prezentovano sve ono što prethodi uspješnom biznisu, a koju su danas podijelili učenicima.

Gošća u Srednjoj stručnoj školi "Nemša Omerhodžić", vlasnica i direktorica firme "Merkator internacional" osnovala je 1991. firmu zahvaljujući, kako kaže, svojoj i odlučnosti svog supruga da započne privatni posao.

Otvorili su knjižaru sa jednim zaposlenim radnikom i ispostavilo se da je taj prvi uslov, riješenost, osnovna vodilja od te skromne knjižare u porodičnoj kući, do komforne, savremeno opremljene štamparije sa 60 zaposlenih.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније