Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 02. 2014. 15:55 >> 20:40
2

ZA 2014.

Savjet RTCG usvojio Finansijski plan

Savjet RTCG usvojio je Finansijski plan za 2014. Članovi su saglasni da su neophodne izmjene zakona o finansiranju Javnog servisa kojim bi se obezbijedila finansijska održivost Radio Televizije Crne Gore.

 

Zamjenica generalnog direktora RTCG Vanja Šćekić koja je predstavila finansijski plan kazala je da su prihodi povećani za osam odsto u odnosu na prethodnu godinu.

„Planirani su prihodi 12, 4 miliona rashodi su takođe na tom nivou. Uravnoteženi su zahvaljujući vanrednim prihodima, konzervativnom planiranju troškova i bez digitalizacije“, kazala je Šćekić.

Od toga je država izdvojila 65 odsto, prihodi kuće su 14 odsto i vanredni prihodi sa 19 odsto, ostalo su donacije.

 „Kada se porede prihodi i rashodi vidimo da smo u ravnoteži, dakle na pozitivnoj smo nuli za 2014. To je zahvaljujući vanrednim prihodima. Međutm, na raspolaganju u ovoj godini biće svega 9, 8 miliona tako da će i u ovoj godini biti otežano plaćanje tekućih obaveza što će uticati na likvidnost“, saopštila je Vanja Šćekić. 

Finansijski plan su podržali svi članovi Savjeta osim Goran Đurović i Slavica Striković, koji su bili uzdržani.

Član savjeta Goran Đurović smatra da se zbog manjka novca treba odreći određenih programskih sadržaja, misleći pritom na pojedine sportske sadržaje i serije. Takođe, napomenuo je da treba naći novac kako bi radnici koji su višak dobili otpremnine.

Ostali članovi savjeta su bili protiv smanjenja programa jer bi to za za posljedicu imalo manju gledanost i manje novca za marketing.

Aleksandra Dubak, Televizija Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније