Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 02. 2014. 12:20   >>  19:02 16

DOBAR POČETAK

Portal RTCG slavi prvi rođendan

Prije godinu počeo je sa radom novi Portal RTCG, koji je u tom periodu postao relevantan izvor informacija, u zemlji i regionu.

 

Portal je zabilježio znatan rast posjećenosti i povjerenja korisnika. Ekipa mladih novinara, na novoj platformi, u saradnji s iskusnim kolegama, pronašla je formu koja je postala prepoznatljiva u izuzetnoj konkurenciji na internet tržištu među portalima sa dugogodišnjom tradicijom.

Rezultati su vrijedni pažnje i zbog toga što su već u prvoj godini rada ostvarene projekcije za tri godine. Istovremeno, Portal je postao i čvorišna tačka medijskog sadejstva Radija i Televizije, što je, uz tehničke performanse tzv. responsiv dizajna, omogućilo pristup najširem krugu korisnika s različitih uređaja. Taj krug biće proširen, tokom ove godine, izradom dodatnih aplikacija.

Uloga Portala je posebno dolazila do izražaja u nekim vanrednim situacijama, kao što su  saobraćajne nesreće i elementarne nepogode, kada ljudi iz zemlje i regiona, po prirodi stvari, pohrle na internet da se informišu.

Portal ima i kvalitetne  saradnike iz Beograda, Zagreba i naše zemlje, koji, zajedno s ljudima iz Radija i Televizije,  čine kvalitetan tim medijskih profesionalaca spremnih za bilo kakav izazov.

Naravno, put ka izgradnji istinskog javnog servisa nije nimalo lak i na njemu ima još teških dionica, ali jako je dobro što u RTCG-u, i u menadžmentu i među urednicima i novinarima, postoji svijest da je to i jedini ispravan put u izgradnji ove institucije koja se dugo godina nosila s brojnim nedaćama.

U tom smislu, ne treba zaboraviti podršku koju je Portal imao i s nivoa Savjeta i rukovodstva kuće, bez čijeg razumijevanja i pomoći ne bismo postali prepoznatljivi kao medij vrijedan pažnje i povjerenja velikog broja građana. Posebno nas raduje što su naše napore i rezultate prepoznali i u Evropskoj radio-difuznoj uniji (EBU) što nas učvršćuje u vjeri da istrajemo u daljoj izgradnji i kvalitativom unapređenju ovog medija.

Redakcija Portala RTCG

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније