Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 02. 2014. 18:35 >> 18:34

NAUKA I ISTRAŽIVANJE

Nastavak saradnje s Austrijom

Ministarstvo nauke Crne Gore objavljuje novi Konkurs za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Republike Austrije u 2015. i 2016.

Konkurs je objavljen na osnovu Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Austrije o naučnoj i tehnološkoj saradnji, zaključenog 10. juna 2009.

Iz Ministarstva su poručili da je predmet tog konkursa sufinansiranje zajedničkih naučnoistraživačkih projekata, i to međusobnih posjeta (troškovi putovanja i boravka) istraživača iz Crne Gore i istraživača iz Austrije, koji će izvoditi zajedničke istraživačke projekte.

„Ovo je treći put za redom kako se otvara mogućnost našim naučnicima i naučno-istraživačkim timovima da sa austrijskim kolegama rade na zajedničkim projektima, razvijaju mobilnost, razmjenjuju stečena znanja i iskustva, i kao rezultat zajedničkog rada dolaze do novih saznanja“, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Na osnovu predmetnog sporazuma, iz Ministarstva podsjećaju da je do sada realizovano pet zajedničkih naučnoistraživačkih projekata za period od 01. jula 2011. do 30. jun 2013., iz oblasti prirodno-matematičkih nauka (dva projekta), tehničko-tehnoloških nauka (dva projekta), i poljoprivrednih nauka (jedan projekat).

Takođe dodaju da je u toku realizacija 11 zajedničkih crnogorsko-austrijskih naučnoistraživačkih projekata, i to iz sljedećih oblasti nauka: prirodno-matemetičkih nauka (tri projekta), tehničko-tehnoloških nauka (tri projekta); poljoprivrednih nauka (dva projekta); društvenih nauka (dva projekta); i humanističkih nauka (jedan projekat).

„Vrijeme izvođenja zajedničkih istraživačkih projekata je 2 godine. Predviđeni rok za početak je 01. januar 2015., a završetak projekata je 31. decembar 2016.“, istakli su iz Ministarstva.

Prijave sa kompletnom dokumentacijom dostavljaju se Ministarstvu nauke do 30. aprila 2014.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније