Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 01. 2014. 17:29 >> 17:33
33

MITROPOLIT MIHAILO

SPC je ekstremna politička organizacija

Najnoviji skandali Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori potvrđuju da ona nije Hristova crkva, već ekstremna politička organizacija dekorisana crkvenim ruhom, saopšteno je iz Crnogorske pravoslavne crkve.

Mitropolit CPC Mihailo kazao je da je sva misija SPC u Crnoj Gori okrenuta protiv Isusa Hrista, kao i protiv crnogorskog naroda, države i crkve.

„Srbi su Svetoga Savu spremali da bude srpski Isus, kako bi imali spskoga Hrista, a ne ovog otpadnika iz plemena Izrailjeva, kako oni vele“, navodi se u reagovanju Mihaila.

Prema njegovim riječima, mitropolit Amfilohije, sa trona Svetog Petra Cetinjskog „antihrišćanski misionari sa ciljem unižavanja tog svetog prijestola i istupa kao bogohulnik i jeretik, pomazan grešnim uljem i svetim mirom“.

Podsjetimo, predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić je, kako su objavili mediji, oslikan na freski na jednom od gornjih svodova Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, na kojoj je prikazan pakao.   

„Pred Crnogorcima i svim građanima Crne Gore ostaju pitanja - da li su Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgoprici i crkve đe srpski popovi služe, svetinje za molitvu ili mjesta skupljanja neprijatelja Crne Gore“, naveo je Mihailo.

On se pita i šta je, ako ne zakonom kažnjivi akt denacionalizacija Crnogoraca i drugih građana Crne Gore, „potonji Amfilohijev izum stvaranja nove geografije njegovom tvrdnjom da su svako drvo i planine ovđe u Crnoj Gori Svetoga Save“.

„Što je, ako ne grubi akt denacionalizacije njegov poziv Muslimanima da se vrate u Srbe, jer ovako nijesu Srbi ni Muslimani? Oni koji žele da postanu Srbi, moraju ići u Njemačku, u spski centar za preobraćanje u Srbe, formiran od mitropolita Amfilohija i patrijarha Pavla, da bi se otuda vratili pramajci Srbiji“, kazao je Mihailo.

On je dodao da, na kraju, ostaje i pitanje da li je srpskim popovima mjesto u crnogorskim svetinjama.

„Očekujemo da će konačnu odluku o ovome donijeti nadležni crnogorski državni organi. Do tada, ne bi nas začudilo da se u freskama Hrama u Podgorici nađu i ratni zločinci iz agresivnih srpskih ratova“, zaključio je Mihailo.

Пратите нас на

Коментари33

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније