Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 02. 2013. 18:19   >>  18:33

NASTAVAK SARADNJE

Kinezi zainteresovani za rješavanje problema Pljevalja

Predstavnici kineskih kompanija, koje su prije desetak dana dostavile tehničku i finansijsku ponudu za izgradnju drugog bloka Termoelektrane, boravili su u Pljevljima, gdje su, tokom posjete Rudniku uglja i TE „Pljevlja“, sa poslovodstvima razgovarali o eventualnoj realizaciji tog projekta.

Najviše riječi, kako saopštava informativna služba pljevaljskog Rudnika uglja, bilo je o prilagođavanju tehničkih karakteristika i mogućnostima za toplifikaciju grada, zaštitu životne sredine i sanaciju otpadnih voda.

Dodaje se i da je posjeta Kineza pljevaljskim energetskim kompanijama još jedan doprinos ranije uspostavljenoj saradnji i razvoju dobrih odnosa kineskih i inženjera Rudnika uglja i Termoelektrane „Pljevlja“.

Kineski konzorcijim dostavio je prije desetak dana ponudu za izgradnju drugog bloka TE „Pljevlja“ snage 220 megavata. Izgradnja bi trajala 50 mjeseci, a elektrana bi proizvodila oko 1,3 milijarde kilovat sati električne energije. Vrijednost projekta iznosi 275 miliona eura, a bio bi realizovan sistemom „ključ u ruke“.

Zauzvrat, Kinezi bi od Elektroprivede Crne Gore dobili dugoročni ugovor o isporuci struje sa garantovanom cijenom.

 

Saša Bezarević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније