Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 02. 2013. 13:43 >> 14:32

U MARTU

Obnova spomenika žrtvama fašizma u Pivi

Ministarstvo kulture i Direkcija javnih radova Crne Gore obezbijedili su 228 hiljada eura, za rekonstrukciju spomeničkog kompleksa žrtvama fašizma, u Dolima u Pivi.

Projektom rekonstrukcije predviđeno je, između ostalog,  popravljanje stepeništa, potpornih zidova kao i postavljanje ograde i kapije, rekao je direktor preduzeća " Fidija", koje je izvođač radova, Joko Blagojević.

Blagojević je istakao da se ničim ne narušava arhitektonsko rješenje spomen kompleksa Dola koje  je, početkom 70-tih prošloga vijeka, uradio vajar Luka Tomanović.

Radovi će početi u martu i zavisiće od vremenskih prilika. Predviđeno je da traju dva mjeseca.

U pivskim Dilima, te 1943 godine, od zločinačke ruke divizije "Princ Eugen", stradalo je 520 rodoljuba, od kojih su 108 bila djeca.

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније