Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 02. 2013. 12:56 >> 12:50

PROJEKAT UN

Svijet kakav žele građani

U Crnoj Gori se, uz podršku UN, sprovodi kampanja “Svijet kakav želimo 2015”. Cilj kampanje je uključivanje građana u stvaranje razvojnog plana države.

Kroz seriju tematskih konsultacija brojni građani , institucije i organizacije će moći da diskutuju o razvojnim izazovima Crne Gore. Građani mogu svoje mišljenje iznijeti i putem veb-platforme www.odrzivabuducnost.me.

 “Ohrabrujemo građane da u što većem broju uzmu učešće u ovom procesu koji se tiče budućnosti svih nas. Nacionalne konsultacije u Crnoj Gori se sprovode … sa ciljem da građani iskažu svoje brige i prioritete, kao i prijedloge za rješavanje izazova koje su prepoznali, rekao je stalni koordinator sistema UN u Crnoj Gori, Rastislav Vrbenski.

 Projekat se sprovodi još u 73 zemlje svijeta, i prvi je tog tipa u istoriji.

 Na osnovu zaključaka nacionale debate, u martu-aprilu ove godine biće proslijeđen izvještaj generalnom sekretaru UN. Zaključci će biti uvršteni u globalni izvještaj o postmilenijumskom razvojnom planu, koji će razmatrati svjetski lideri na narednoj skupštini UN.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније