Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 01. 2014. 16:25 >> 16:25

MENADŽMENT

Blokada nanosi štetu "Putevima"

Dio bivših radnika preduzeća Putevi, koji su jutros blokirali Servisno-skladišnu zonu na Zabjelu i nijesu dozvolili normalan rad, onemogućavaju kompaniju da, kako su naveli njeni predstavnici, obavlja svoju djelatnost i mjere utvrđene Planom reorganizacije.

Iz preduzeća Putevi su saopštili da su nezadovoljni bivši radnici radikalizovali protest i u ranim jutarnjim satima blokirali Servisno-skladišnu zonu na Zabjelu. 

Dio bivših radnika Puteva nezadovoljan je zbog činjenice da nije vraćen na posao nakon otvaranja stečaja 28. februara prošle godine.

„Takođe su još više revoltirani zbog još nepovezanog radnog staža za 2010, 2011, 2012. godinu, kao i za prva dva mjeseca prošle godine, zbog čega povremeno organizuju proteste okupljanjem na lokacijama gdje se nalaze pojedini djelovi ovog preduzeća“, navodi se u saopštenju Puteva.

Blokadom, kako se precizira, nijesu dozvolili da na teren izađu vozila i građevinske mašine, čime onemogućavaju Puteve da obavljaju svoju djelatnost i sprovode mjere utvrđene Planom reorganizacije, a za čije usvajanje su glasali svi bivši i sadašnji radnici.

„Na ovaj način, te osobe Putevima nanose ogromnu štetu. Najavljuju i dalju blokadu, čime preduzeće dovode u vrlo nezgodnu situaciju, u kojoj neće moći da radi i ostvaruje prihode, a zbog toga ni da izmiruje svoje obaveze u skladu sa Planom otplate duga kojim su hronološki utvrđene klase povjerilaca i isplatni redovi“, objasnili su iz kompanije.

Putevi, koji se sada nalaze u reorganizaciji, i prije rokova utvrđenih Planom reorganizacije, a čiji je sastavni dio i Plan otplate dugova, počeli su da ispunjavaju obaveze.


Te obaveze su, kako su podsjetili, Planom reorganizacije predviđene za realizaciju tek u četvrtom kvartalu ove godine.

„Što se tiče obaveza, odnosno dugovanja koja se odnose na neisplaćene poreze i doprinose na zarade i druga lična primanja i obaveze se ne odnose samo na bivše radnike, već i na radnike koji su zadržani na radu nakon otvaranja stečaja nad Putevima“, navodi se u saopštenju.

Putevi i Glavni grad, kako se zaključuje, preduzeli su sve što je u njihovoj nadležnosti, a dalji postupak i odlučivanje je u nadležnosti Vlade, odnosno resornog Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније