Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 01. 2014. 15:48 >> 15:48

KONJEVIĆ O PROTESTIMA

Napadi na novinare štete Vladi

Napadima na medijske poslenike i njihovu imovinu je, u političkoj ravni, nanijeta ozbiljna šteta Vladi i vladajućoj koaliciji, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

On je novinarima nakon sjednice Vlade, komentarišući današnji protest zaposlenih u medijima, kazao da to dodatno obavezuje nadležne državne organe da "pokažu snagu države".

"Da institucije pokažu efikasnost i da u razumnom vremenskom intervalu obezbijedimo da počinioci budu pronađeni i, shodno zakonu, kažnjeni", rekao je Konjević.

Prema njegovim riječima, ukoliko se u razumnom vremenskom roku ne pokaže adekvatna funkcionalnost i efikasnost nadležnih institucija da rješavaju takve stvari, sagledaće se i druga rješenja.

"Moraćemo sagledati da li da, na nivou novih kadrovskih rješenja, drugim ljudima iz tog sistema omogućimo da pokušaju da ublaže štetu koju Vlada ima zbog posljednjih nekoliko slučajeva", pojasnio je Konjević.

On je kazao da je formirana Komisija koja bi trebalo da vrati povjerenje medijskih poslanika i predstavnika NVO u državne organe.

"Sada smo potpuno posvećeni rješavanju ovih slučajeva. Formirani su posebni timovi na nivou Uprave policije i tužilaštva, koji su dobili obavezu da se dnevno bave i informišu o tri posljednja slučaja i u odgovarajućem vremenskom intervalu ponude rezultate", naveo je Konjević.

On je kazao da će se, ako tih rezultata ne bude, sagledavati odgovornost u tom segmentu.  Na pitanje kad će odluka o formiranju Komisije biti objavljena u Službenom listu, Konjević je kazao da je ona jutros upućena generalnom sekretarijatu Vlade, i da je „ušla u proceduru objavljivanja“.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније