Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Ивана Поповић [ TVCG ]

15. 12. 2022. 07:28 >> 07:25

PODRŽAO I RTCG

Akciju "Budi nečiji Djeda Mraz" pokrenulo nekoliko organizacija u CG

Novogodišnji praznici podsjećaju nas na poklone i darivanja, ali i na empatiju prema onima koji možda ne mogu da dobiju poklone. Ove godine akciju “Budi nečiji Djeda Mraz” pokrenulo je nekoliko organizacija. Na primorju, Žene Bara, koje poklone obezbjeđuju za djecu koja su korisnici Narodne kuhinje, a u Podgorici udruženje “Roditelji”. Cilj je da svako dijete dobije novogodišnji poklon.

Iako su dobri cijele godine, neka djeca ne dobiju poklon od Deda Mraza. Možda pošte na Sjevernom polu ne rade kako treba, pa se koverte zagube, ne stignu. Da bi se ta nepravda ispravila, dio pisama djece iz socijalno ugroženih porodica, preuzelo je, između ostalih i udruženje "Roditelji".

"Oni su prethodnih dana pisali pisma najpoznatijem djedu na svijetu, koja mi svakodnevno objavljujemo na instagram stranici Učionica Družionica, gdje se svi ljudi koji žele jave da budu nečiji tajanstveni Deda Mraz i ispune neku željicu mališana. Biti društveno odgovoran znači, između ostalog, iskoristiti svoj uticaj na društveni mrežama da pomognemo onima kojima je potrebno", kazala je Tanja Ašanin iz udruženja "Roditelji".

Inluenserka Nataša Kovačević, obustavila je svoje redovne aktivnosti, a na njenim nalozima može se, ovih dana, čuti samo poziv za pomoć ovoj akciji.

"Nema reklama, lifestyle-a, savjeta, sve sam obustavila, dok svako dijete, u ovoj sad akciji, ne dobije novogodišnji poklon", navela je Kovačević. 

Poznati slikar, Pablo Pikaso kazao je da sve što možeš da zamisliš, možeš i da ostvariš. Dakle, velikih želja nema, no ipak, ova djeca imala su obzira prema Deda Mrazu.

"Želje su uglavnom skromne, to je ono što nas u isto vrijeme i obraduje i rastuži. Najčeše traže omiljeni slatkiš, obuću, odjeću, nerijetko i hranu, tako da to su stvari koje stvarno ne bi smjele da fale djeci", ističe Ašanin.

Kovačević navodi da dijete od pet godina od Deda Mraza traži brašno, to je sramota ovog društva.

"A pošto smo mi članovi ovog društva, hajde da ne upiremo prstom jedni u druge, nego ajde da svako od nas uradi onoliko koliko može, na kraju krajeva, svako nosi svoj obraz", ističe Kovačević.

Donacijom u vidu paketića ovu akciju podržala je i Radio Televizija Crne Gore.

Mnogo je toga što nas razlikuje, dijeli, ali ono u čemu bismo svi trebali biti saglasni jeste da nijedno dijete ne zaslužuje da ne dobije novogodišnji poklon.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније