Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

07. 11. 2022. 11:17 >> 13:18
1

VUKOVIĆ

Počela rekonstrukcija Doma revolucije za potrebe RTNK

Rekonstrukcija dijela Doma revolucije, u kojem će biti smještena Radio-televizija Nikšić, počela je danas, a kako su poručili iz lokalne uprave, ovim projektom riješiće dio višedecijskog ruiniranog objekta i stvoriti pretpostavke za dalji napredak i razvoj RTNK.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević je naglasio da je ovaj projekat možda i najznačajniji po više osnova.

"Ovo danas je možda i najznačajniji projekat po više osnova, što će naša lokalna televizija, koja je dobila i nacionalnu frekvenciju, dobiti novi prostor i novu zgradu. Ovim ćemo oplemeniti ovaj dio Doma revolucije, što će nam olakšati put za čitav taj dugogodišnji, decenijski projekat dovedemo do kraja i naravno dobićemo jedan reprezentativan prostor koji će promijeniti sliku našeg grada", istakao je Kovačević.

Predsjednik se zahvalio svima koji su učestvovali u ovom projektu, ističući da će projekat biti završen sledeće godine.

"Vrijednost projekta je 1.800.000 eura, sa PDV-om. Rok izvršenja je osam mjeseci. Izvođač je LD gradnja. Sve će ići u najboljem redu i nadam se da ćemo u toku naredne godine imati jedan novi reprezentativan objekat", zaključio je Kovačević.

Maja Delić iz Uprave kapitalnih projekata je istakla da je objekat dosta u zahtjevnom stanju i rekonstrukcija sama se odnosi na preko 2.000 metara kvadratnih u kojoj će biti smještene prostorije televizije.

"Tu su pored osnovnih sadržaja, kancelarije administracije, tehničke prostorije, studio, i sve ono prateće što je potrebno za funkcionisanje jedne televizije. Nadam se da ćemo sve planirane radove završiti u planiranom roku", istakla je Delić.

Direktor RTVNK Nikola Marković je istakao da danas svjedočimo jednom duhu zajedništva RTVNK i ogromnoj podršci koju smo dobili od lokalne samouprave.

"Kada imate podršku onih koji su vas osnovali, možete da ostvarite san mnogih generacija nikšićkih novinara", zaključio je Marković.

Predsjednik Skupštine opštine Nemanja Vuković je istakao da se raduje novom uspjehu, jer su prošle godine u ovo doba, upravo oko ovog projekta, imali 'trku sa vremenom'.

"Zbog toga posebne zasluge idu Nikoli Markoviću, a posebna zahvalnost — Ivani Šljukić, Ani Vukotić i Jeleni Šekarić, koje su sa nama dvojicom sve pripremile i, praktično u posljednjem momentu, poslale potrebnu dokumentaciju. Odnos prema, odnedavno, nacionalnom javnom emiteru, i prepoznavanju njegove uloge u društvu pokazali smo i izdvajanjem većih budžetskih sredstava, a to ćemo, svakako, učiniti i u narednoj godini", poručio je Vuković.

Dodao je da je ovaj projekat važan i zbog činjenice da nastavljaju sa adaptacijom objekta koji je decenijama predstavljao "ruglo grada".

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније