Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 01. 2014. 09:17 >> 10:25
1

PREUZEĆE DOKUMENTACIJU

Ulcinj: VDT pretpostavlja da ima korupcije

Policijski inspektori preuzeće do kraja nedjelje dokumentaciju iz ulcinjske opštine koja se odnosi na izradu studije lokacije Šas, nakon što je Vrhovno državno tužilaštvo naložilo istragu o navodnom korupcionaškom skandalu.

 

Kako piše Dan, u skandal su umiješani predsjednik i potpredsjednik opštine Nazif Cungu i Selim Resulbegović.

Cungu je na čelu izborne liste Force za izbore 26.januara, a Resulbegović predvodi listu Socijaldemokratske partije (SDP). Iz ulcinjske opozicije pozvali su Cungua i Resulbegovića da se povuku iz izborne trke jer, kako su obrazložili, nemaju pravo da traže povjerenje od građana dok su osumnjičeni za teška krivična djela.

Prema informacijama Dana, po nalogu tužilaštva, inspektori će danas početi provjere vezane za optužbe koje su razmijenili Cungu i Resulbegović.

Resulbegović je optužio Cungua da je studijom lokacije za Šas na kojem ima svoju privatnu imovinu obuhvatio i 32 hiljade kvadratnih metara državne imovine. On je ocijenio da je time napravljena milionska šteta za državu.

Cungu je odbacio te navode i optužio Selima Resulbegovića da je izmjenom detaljnog urbanističkog plana namjeravao da na svojoj imovini ispod hotela Mediteran gradi objekat čija bi spratnost bila iznad nivoa puta. On je optužio Resulbegovića i da je u svoj biro dovodio strane investitore i obećavao im olakšice kada je u pitanju donošenje planske dokumentacije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније