Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 01. 2014. 15:23 >> 15:34

ODBOR ZA BEZBJEDNOST

Na narednoj sjednici o inicijativi Sindikata medija

Odbor za odbranu i bezbjednost na prvoj narednoj sjednici, koja je planirana za kraj januara, razmotriće inicijativu Sindikata medija da to tijelo obavi kontrolno saslušanje čelnika nadležnih službi zbog napada na novinare, kazao je predsjednik Odbora, Mevludin Nuhodžić.

 

Sindikat medija Crne Gore zatražio je od predsjednika Odbora Mevladina Nuhodžića da to tijelo obavi kontrolno saslušanje čelnika Vrhovnog državnog tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Ministarstva unutrašnjih poslova i apelovao na poslaničke klubove da se angažuju i pomognu stvaranju uslova za slobodan rad zaposlenih u medijima.

„Što se tiče konkretne inicijative Sindikata medija Crne Gore, Odbor će je na prvoj narednoj sjednici, saglasno zakonskim i poslovničkim odredbama, razmotriti“, kazao je Nuhodžić agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, rasvjetljavanje slučajeva koji su potresli crnogorsku javnost u proteklom periodu predstavlja dužnost i obavezu svih nadležnih institucija.

U skladu sa tim, naveo je Nuhodžić, Odbor za bezbjednost i odbranu u okviru svojih nadležnosti detaljno će se upoznati sa svim aspektima djelovanja nadležnih državnih organa u konkretnim slučajevima.

„Pratićemo sa posebnom pažnjom, kao što smo i činili do sada, aktivnosti i efikasnost svih institucija kada je riječ o ovom problemu kako bi očuvali i unaprijedili stanje bezbjednosti u Crnoj Gori i slobodu medija, kao njen važan aspekt“, naveo je on.

Nuhodžić je kazao da to potvrđuje i nedavno održano kontrolno saslušanje u vezi sa slučajem ubistva Duška Jovanovića.

„Tada smo od zamjenika vrhovnog državnog tužioca, ministra unutrašnjih poslova i direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost dobili informacije šta je preduzeto u konkretnom slučaju i obavezali se kroz usvojene zaključke da ćemo, uvažavajući kompleksnost postupka, instistirati i pratiti nastavak svih aktivnosti koje doprinose rasvjetljavanju tog ubistva, sa posebnim osvrtom na efikasnost preduzetih radnji“, rekao je on.

Nuhodžić je naglasio spremnost Odbora da, u skladu sa svojim nadležnostima i zakonskim procedurama, a kroz raspoložive kontrolne mehanizme, doprinese rasvjetljavanju navedenih slučajeva i time afirmiše slobodu medija.

 

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније