Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 01. 2014. 08:34 >> 08:34

INCIDENT U ŠKOLI

Nikšić: Osnovac gurnut sa sprata

Više državno tužilaštvo pokrenulo je istragu o incidentu u Osnovnoj školi "Mileva Lajović Lalatović" u Nikšiću u kojem je učenik devetog razreda N.G. (15) zadobio teške tjelesne povrede nakon što je pao sa sprata u školi.

Istraga je utvrdila da dječak nije sam pao već ga je vršnjak bacio sa sprata na pločice u holu škole, piše Dan. N.G. je zbog toga bio hospitalizovan na odjeljenju intenzivne njege u Kliničkom centru Crne Gore. Dječak je otpušten na kućno liječenje i njegovo stanje je stabilno.

Dječakov stric Dalibor Stanković objasnio je šta se tog dana desilo u nikšićkoj školi.

"Osjećam moralnu i ljudsku obavezu, kao čovjek i stric, da iznesem istinu zbog budućih generacija u školskim klupama. Moja kćerka Ksenija ide u Osnovnu školu „Pavle Rovinski”. U toj školi u holu stoji natpis „Škola je naš drugi dom”. Tako bi trebalo da bude, ali, nažalost, to se ne može reći za Osnovnu školu „Mileva Lajović Lalatović”. U nju je naš Nikola ušao nasmijan. Drug iz odjeljenja na odmoru je zatražio od njega mobilni telefon. Nikola je odbio da to uradi, jer je imao dobar razlog. I ranije mu je posuđivao telefon, ali ga je ovaj koristio u nedozvoljeno vrijeme, pa je nastao problem i razredna ga je uzela od njih. Kako je Nikola odbio da mu pozajmi telefon, desilo se nešto neočekivano. Drug ga je udario i Nikola je pao i udario glavom o pod, od čega je zadobio ozbiljne povrede. Izgubio je svijest. Dežurni profesori koji je trebalo da budu u holu i spriječe bilo kakav oblik nasilja, tog momenta nijesu bili tu. Nikola je u nesvjesnom stanju kolima Hitne pomoći odvezen u nikšićku bolnicu“, ispričao je Stanković Danu.

Direktor škole "Mileva Lajović Lalatović", po tvrdnjama Stankovića, nazvao je majku i saopštio joj da je dječak bukvalno gurnut sa sprata.

Dva dana nakon incidenta, otac dječaka obavio je razgovor sa razrednim starješinom i direktorom.

"Direktor je tom prilikom izjavio da je u razgovoru sa dječakovom majkom upotrijebio pogrešne riječi da je učenik 'pao sa sprata'. Istom prilikom je izjavio da je 'bio udaren' i da je 'u stvari pao na pločice'. Ovim putem apelujem i na naše Ministarstvo prosvjete. Siguran sam da će ministar Miodrag Stijepović naći načina da se izbori sa ovakvim pojavama. Uvjeren sam da postoji način da osnovci izlaze iz škola veseli i nasmijani, a ne da ih odvoze kolima hitne pomoći, i da njihove porodice ne moraju preživljavati sve ono kroz šta smo mi prošli. Na kraju, želim da vjerujem da škole djeci stvarno mogu biti drugi dom“, kazao je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније