Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 01. 2014. 18:36 >> 18:36

NEZADOVOLJNI

Sindikat zove Stijepovića na razgovor

Sindikat Univerziteta Crne Gore zatražiće od ministra prosvjete Slavoljuba Stijepovića stavljanje van snage Odluke o poništenju Oglasa za dodjelu stambenih kredita.

 

Iz Sindikata su kazali da je u Biltenu UCG od 30. decembra 2013. godine objavljena Odluka Upravnog odbora UCG o poništaju Oglasa za dodjelu stambenih kredita, objavljenog u Biltenu 28. maja 2010.

Određeni broj članova Sindikata kontaktirao je sindikat tim povodom, tražeći zaštitu svojih prava i tvrdeći da je Oglas neosnovano i protivpravno poništen.

"Sindikat Univerziteta će svim sredstvima sindikalne borbe stati u zaštitu prava zaposlenih koji su se javili na Oglas za rješavanje stambenog pitanja dodjelom kredita", kaže se u saopštenju predsjednika Izvršnog odbora Sindikata, Vukašina Zogovića.

Sindikat će od Stijepovića tražiti da u što kraćem roku organizuje sastanak kojem će, osim njega i njegovih saradnika, prisustvovati predstavnici Univerziteta i Sindikata Univerziteta.

"Naš osnovni zahtjev je da se stavi van snage Odluka o poništaju Oglasa za dodjelu stambenih kredita. Nakon tog sastanka, zavisno od postignutog rezultata, sazvaćemo sjednicu Glavnog odbora Sindikata Univerziteta na kojoj ćemo donijeti odluku o daljim aktivnostima koje ćemo preduzimati sa ciljem zaštite prava zaposlenih", saopštio je Zogović.

On je rekao da je Izvršni odbor Sindikata Univerziteta, već konsultovao istaknute pravnike i advokate, koji, dodao je, tvrde da se u toku Oglasa ne mogu mijenjati kriterijumi na osnovu kojih su svi zaposleni pozvani da konkurišu, jer to upućuje na netransparentnost i diskriminaciju.

"Ukoliko je to tačno, a pod pretpostavkom da određeni broj učesnika Oglasa pokrene sudske postupke, prema mišljenju pravnika uspjeli bi u sporu, što bi Univerzitet Crne Gore izložilo velikim troškovima sudskog postupka, a Oglas bi u konačnom morao biti sproveden", ukazali su iz Sindikata.

Oni su podsjetili da su se više puta obraćali članovima Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore tražeći da se počne sa realizacijom oglasa o rješavanju stambenih pitanja dodjelom kredita.

"Prije pola godine predsjednik Sindikata prvi put je prisustvovao sjednici UO UCG i, pored ostalih bitnih pitanja za zaposlene, zatražio od Upravnog odbora da se formira posebna komisija, koja će obići sve zaposlene koji su podnijeli zahtjev za kredit i izvršiti procjenu troškova izvođenja radova u cilju poboljšanja uslova stanovanja", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније