Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

22. 07. 2022. 17:43 >> 17:40
2

MARKOVIĆ ODGOVORIO

Gorjanc Prelević i Spaić se prepale, stručno mi nijesu ni dorasle

Advokat Velibor Marković saopštio je da su se dekanica Pravnog fakulteta Aneta Spaić i izvršna direktorica Akcije za ljudska prava (HRA) Tea Gorjanc-Prelević prepale od suočavanja pravnih argumenata jer mu, kako je rekao, u stručnom smislu nijesu ni dorasle, zbog čega izgovore traže u drugim razlozima.

"Izgleda da sam im problem ja, a ne Temeljni ugovor", napisao je Marković.

On je na Fejsbuku objavio dio vajber komunikacije sa Gorjanc-Prelević prije dvije godine, iz koje, kako tvrdi, "jasno proizilaze njene homofobne i diskriminatorske izjave na račun LGBTIQ zajednice".

"Jer, dok mi je s jedne strane sugerisala da preispitam neke moje navodne negativne stavove prema toj zajednici, iako sam joj ukazao da su sa raznih lažnih profila sa mojim likom i imenom ili samo imenom 'sipali' komentare predstavljajući ih mojim, sa druge strane je vrlo eksplicitno, kroz prigovaranje meni, saopštila da bi se loše osjećala kada bi bila homoseksualka, posebno zbog toga što tu osobinu ne bi mogla promijeniti i da ne zna ko bi joj bio 'kriv' što je tako rođena", rekao je Marković.

Pozvao je javnost da, kako je kazao, "izvoli sama zaključiti ko je ovdje zaista homofob, odnosno da li sam ja, ili je ona koja se predstavlja navodnim zaštitnikom ljudskih prava".

"Tako da su za svakog ko je u stanju da razumno sagledava stvari, jasni motivi izlaska gospođa Gorjanc-Prelević i Spaić iz učešća u radu tima koji bi provjerio ustavnost i zakonitost još nezaključenog Temeljnog ugovora između Crne Gore i SPC, a to su njihov goli strah zbog cinjenice da kada su u pitanju pravni argumenti, sa mnom se nijesu sposobne suočiti, budući da mi u stručnom smislu nijesu ni dorasle, pa izgovore traže u drugim razlozima. Ili što bi se reklo prepale se, pa sada dižu uzbunu", kazao je MArković, između ostalog.

Neprincipijelnost Gorjanc-Prelević, kaže on, najbolje potvrđuje to što joj u radu tima ne smeta Aneta Spaić, "iako je imenovana vrijeđala sveštenstvo nazivajući ih 'jastrebovima'".

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније